Trei băieți, răpiți de un cartel mexican prin intermediul unui joc de tip battle royale

Autor: Adrian Popa | 15.10.2021
Trei băieți, răpiți de un cartel mexican prin intermediul unui joc de tip battle royale
Graffiti cu numele Cartelului Sinaloa (Foto: Profimedia Images)

Trei băieți au fost răpiți după ce au fost contactați de membri ai unui cartel mexican prin intermediul unui joc video popular de tip battle royale.

Incidentul s-a petrecut în orașul Oxaca din vestul Mexicului. Cei trei copii, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, au fost ademeniți pe WhatsApp spre o casă conspirativă. Ei au fost vizați de răpitori deoarece sunt jucători buni de „Free Fire”, un joc mobil.

Agresorii s-au gândit că băieții ar fi buni viitori membri ai cartelului datorită interesului lor aparent pentru arme. Unul dintre copii le-a scris chiar părinților să nu își facă griji, deoarece acum lucrează pentru 770 de dolari pe lună ca spion pentru un cartel și că va trimite bani acasă.

Wallpaper din jocul de tip battle royale „Free Fire”

Din fericire, poliția i-a găsit pe copii după ce a reușit să intercepteze telefonul unuia dintre ei.

Serviciile de chat din jocurile video sunt folosite tot mai des, pentru recrutarea de personal, de către cartelurile mexicane. Alte jocuri vizate sunt „Grand Theft Auto”, „Gears of War” sau „Call of Duty”.

Traficanții au deja o prezență puternică pe platforme populare, precum Facebook, Twitter, Instagram sau TikTok. Ei publică acolo imagini cu mașini scumpe, femei frumoase, arme placate cu aur și chiar cu animale de companie exotice, precum pui de tigru.

Adolescenții sunt, potrivit poliției, impresionați de acest stil de viață. Mulți dintre cei care intră de foarte tineri în aceste organizații certate cu legea nu ajung, însă, la maturitate. „Recruții tineri execută toate misiunile periculoase deoarece cartelul se poate lipsi lejer de ei”, a declarat un polițist.

Sursa: The Daily Beast

CITEȘTE ȘI:

Copiii golesc cardurile părinților pe site-uri de pariuri pentru jocuri video

Un pedofil a fost arestat după ce i-a dat criptomonede unui copil de 11 ani, pentru a le folosi în jocuri

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News