Ubisoft a numit un nou Managing Director pentru studiourile din București și Craiova

Autor: Cosmin Aionita | 29.03.2021
Ubisoft a numit un nou Managing Director pentru studiourile din București și Craiova

Ubisoft, una dintre companiile de top din domeniul dezvoltării, publicării și distribuției de jocuri video, a anunțat numirea lui Cristian Pană în funcția de Managing Director pentru studiourile companiei din București și Craiova.

În decursul celor peste 17 ani petrecuți la Ubisoft, Cristian Pană s-a implicat direct în procesul de dezvoltare a mai multor jocuri AAA. Acesta și-a început cariera ca Video Game Tester la București, ca mai apoi să se specializeze în rolul de Project Closer, sprijinind echipele din alte studiouri în finalizarea și lansarea unor titluri precum Assassin’s Creed Brotherhood, Far Cry 3, The Crew și multe altele.

În 2015, Cristian Pană s-a alăturat Massive Entertainment – studioul Ubisoft din Malmö, Suedia –, în rolul de Producător, și mai apoi Director Executiv al departamentului de producție, unde a condus echipele implicate în dezvoltarea francizei Tom Clancy’s The Division.

Cristian Pană, noul Managing Director al studiourilor Ubisoft din București și Craiova, a declarat următoarele:

Îmi face o deosebită plăcere să mă întorc în București cu misiunea de a accelera evoluția studiourilor de la noi din țară. Totodată, voi pune accentul pe atragerea de talente și crearea de noi oportunități. Suntem într-o poziție unică pe piață și scriem deja următorul capitol al industriei de entertainment: susținem creșterea expertizei dezvoltatorilor locali și aducem inovații tehnice în România. De asemenea, vrem să fim un angajator de top pentru talentele locale din IT, iar un pas în această direcție este inclusiv mutarea într-un sediu nou până la sfârșitul anului, în care să le oferim cele mai bune condiții de lucru colegilor noștri.

București, primul studio Ubisoft din afara Franței

România a fost primul teritoriu din afara Franței care să găzduiască o subsidiară a grupului Ubisoft, prin deschiderea studioului din București, în 1992. Acesta a fost urmat pe plan local de Ubisoft Craiova, inaugurat în 2008. În prezent, cele două studiouri au peste 2000 de angajați care lucrează în departamentele de Quality Control, Producție și IT.

Cu o istorie puternică de titluri de succes precum cele din seriile Silent Hunter, Blazing Angels sau H.A.W.X, Ubisoft România a migrat către co-development, participând la dezvoltarea unora dintre cele mai cunoscute francize de jocuri video la nivel Mondial: Just Dance, Assassin’s Creed, Tom Clancy’s Ghost Recon sau Watch Dogs.

Ubisoft București
Cristian Pană, Managing Director Ubisoft București și Craiova

Sursa: Ubisoft România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News