Ubisoft Scalar: o nouă tehnologie care promite să reinventeze procesul de dezvoltare a jocurilor video

Autor: Cosmin Aionita | 05.04.2022
Ubisoft Scalar: o nouă tehnologie care promite să reinventeze procesul de dezvoltare a jocurilor video
Foto: Ubisoft

Ubisoft anunță Scalar, un nou tool care elimină constrângerile tehnice pentru dezvoltatori și asigură crearea jocurilor video la o scară fără precedent.

Prin intermediul acestei tehnologii, componentele și sistemele engine-urilor tradiționale sunt transformate în microservicii Cloud, opțiune ce permite utilizarea unei cantități nelimitate de putere pentru rularea diverselor tipuri de conținut, de la lumi virtuale complexe până la simulări de joc detaliate. Tehnologia Scalar permite, de asemenea, actualizarea și îmbunătățirea experiențelor oferite în timp real, precum și includerea unor noi funcții și componente, fără a impacta activitatea jucătorilor.

Ioan Manea, Senior Programmer la Ubisoft București, a declarat:

Prin plasarea independentă a microserviciilor în Cloud, Ubisoft Scalar elimină limitările sistemelor tradiționale și schimbă modul în care jocurile sunt create și experimentate. Această tehnologie oferă libertatea necesară pentru realizarea jocurilor viitorului și le permite dezvoltatorilor să se concentreze pe design, pentru a oferi comunității experiențe de joc memorabile și distractive.

Ioan Manea, Senior Programmer la Ubisoft București
Foto: Ioan Manea, Senior Programmer, Ubisoft București

Proiectul Scalar este o inițiativă a Departamentului de Tehnologie Ubisoft, grup care reunește peste 500 de experți în tehnologie, cu misiunea de a dezvolta tool-uri și tehnologii inovatoare care îmbunătățesc modul în care sunt realizate jocurile video.

Dezvoltarea Scalar este condusă de Ubisoft Stockholm, cu suport din partea studiourilor Massive Entertainment din Malmö, Redlynx din Helsinki, Ubisoft București și Kiev. Pe plan local, o echipă de specialiști contribuie la implementarea și funcționarea optimă a tuturor serviciilor online și oferă suport în facilitarea procesului de deployment pentru această nouă tehnologie.

Ubisoft Scalar va fi distribuit în timp către toate studiourile Ubisoft ale căror proiecte necesită Cloud Computing. În momentul actual, Ubisoft Stockholm lucrează la un nou IP care folosește tehnologia Scalar – mai multe informații despre acest proiect vor fi comunicate la o dată ulterioară.

Sursa: Ubisoft România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News