Ubisoft șterge conturile utilizatorilor pentru „lipsă de activitate”. Ce trebuie să faceți pentru a evita pierderea contului

Autor: Cosmin Aionita | 24.07.2023
Ubisoft șterge conturile utilizatorilor pentru „lipsă de activitate”. Ce trebuie să faceți pentru a evita pierderea contului
Foto: Ubisoft

Piața jocurile pentru PC este diversă și liberă, mulți dintre publisherii ce activează în acest domeniu folosind câte o aplicație proprietară, un launcher, pentru a permite utilizatorilor accesul la titlurile companiei. Spre exemplu, Electronic Arts are EA App (fost Origin), Rockstar Games folosește Rockster Games Launcher, iar Ubisoft se bazează pe Ubisoft Connect (fost Uplay).

Știați însă că, dacă nu vă utilizați pentru o perioadă mai lungă contul Ubisoft, acesta poate fi șters? A aflat pe pielea sa proprietarul contului de Twitter AntiDRM, care a primit un e-mail de la suportul Ubisoft, prin intermediul căruia era avertizat în legătură cu suspendarea contului său Ubisoft pentru lipsă de activitate. Dacă proprietarul contului nu lua măsuri, acel profil Ubisoft urma să fie șters după 30 de zile. Totuși, mesajul includea și un link pentru a anula acest proces.

Deși părea un mesaj tipic mail-urile cu escrocherii de tip “phishing”, contul de suport oficial Ubisoft de pe Twitter a confirmat autenticitatea acelui e-mail. Suport-ul Ubisoft i-a îndemnat pe toți cei care primesc un astfel de e-mail să se conecteze la contul lor Ubisoft în termen de 30 de zile și să urmeze link-ul Cancel Account Closure inclus în acel mesaj. Astfel, se evită pierderea accesului la contul Ubisoft și la toate jocurile atașate acestuia.

Rămâne de văzut cât de lungă trebuie să fie “perioada de inactivitate” a contului Ubisoft înainte ca proprietarul acestuia să primească acest mail de avertisment. Nu uitați însă: dacă primiți un astfel de mesaj, aveți 30 de zile pentru a anula suspendarea contului și viitoarea sa ștergere.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News