Un camion care transporta plăci video a fost prădat de hoți

Autor: Adrian Popa | 09.11.2021
Un camion care transporta plăci video a fost prădat de hoți
Foto: Pixabay

Un camion care transporta plăci video a fost prădat de hoți în timp ce se îndrepta spre San Francisco, în SUA.

Componentele aparțineau companiei EVGA, un partener al Nvidia. Plăcile video, din seria GeForce RTX 30, urmau să ajungă la un centru de distribuție. Modelele aveau prețuri recomandate cuprinse între 330 și 1.960 de dolari.

Compania nu a anunțat câte unități au fost furate și nici cum s-a petrecut incidentul. Un reprezentant al EVGA a spus că firma va încerca să îi împiedice pe hoți să înregistreze plăcile video. Însă este greu de crezut că vor reuși să facă acest lucru. Infractorii pot folosi date false și un serviciu VPN pentru a nu trezi suspiciuni.

Compania a creat și o adresă de e-mail, [email protected], la care speră să primească informații despre suspecți.

Seria GeForce RTX 30 a fost creată pentru gameri și creatorii de conținut. Astfel de incidente fac și mai dificilă achiziția unei astfel de plăci video. Crererea este foarte mare pentru astfel de componente de PC, iar oferta este redusă din cauza crizei semiconductorilor. Situația va continua inclusiv în 2022, potrivit lui Jensen Huang, CEO al Nvidia.

Produsele aflate la mare căutare vor fi, probabil, transportate în condiții sporite de siguranță în viitor. O bandă de hoți îndrăzneți a reușit să fure console PS5 și alte electronice din camioane aflate în mișcare, pe autostrăzi din Marea Britanie.

Sursa: The Register

Urmărește Go4Games.ro pe Google News