Hoții au furat console PS5 din camioane aflate în mișcare

Autor: Adrian Popa | 07.12.2020
Hoții au furat console PS5 din camioane aflate în mișcare
Foto: Pixabay

O bandă de hoți îndrăzneți a reușit să fure console PS5 și alte electronice din camioane aflate în mișcare, pe autostrăzi din Marea Britanie.

Hoții folosesc trei mașini, printre care și una cu trapă în plafon. În timp ce un vehicul merge în fața camionului pentru a-l încetini și distrage atenția șoferului, un alt automobil (cel cu trapă) trece în spatele remorcii și se apropie foarte mult. A treia mașină stă paralel cu camionul pentru a nu-i permite să depășească vehiculul din față.

Apoi, un om iese pe trapă și se cațără pe camion, iar după ce sustrage produsele, acesta le aruncă celui din mașina din spate, ieșit pe trapă. La final este recuperat „cascadorul”, iar banda dispare în mare viteză.

Citește și: Un tată a avut nevoie de 13 ore și opt ecrane pentru a comanda un PS5 pentru fiul lui

Potrivit publicației Sunday Times of London, hoții au acționat în acest mod de 27 de ori, începând cu luna septembrie.

Poliția se teme că infractorii sunt în legătură cu persoane din firmele de distribuție sau porturi, care știu care camioane transportă dispozitivele vizate.

Metoda, folosită și de hoți români

Cererea pentru consola PlayStation 5 este uriașă. Un speculant a câștigat 40.000 de dolari din vânzarea de console PS5 în mai puțin de o săptămână. Tânărul de 22 de ani a achiziționat 221 de unități, folosind o metodă testată înainte la achiziția de pantofi sport în ediție limitată.

Hoți români au folosit în trecut o metodă similară. Cinci concetățeni au fost acuzați că au furat, în 2017, smartphone-uri iPhone în valoare de 590.000 de dolari dintr-un camion aflat în mișcare.

DIICOT a publicat un clip video cu infractori care au încercat să fure dintr-un camion folosind metoda:

Urmărește Go4Games.ro pe Google News