Un Nintendo 64 din 1996, sigilat, scos la vânzare pentru un sfert de milion de dolari

Autor: Cătălin Niţu | 19.12.2022
Un Nintendo 64 din 1996, sigilat, scos la vânzare pentru un sfert de milion de dolari

Consolele de jocuri video sunt, în general, dispozitive scumpe la lansare, dar care se ieftinesc în timp, iar o consolă retro precum Nintendo 64 nu valorează în prezent mai mult de 100-200 lei pe piața second hand. Un vânzător de pe eBay crede însă că deține o versiune atât de rară a consolei Nintendo veche de peste 25 de ani, încât cere pe ea 250.000 de dolari.

Acest Nintendo 64 nu a fost defăcut de 26 de ani

Am tot văzut în ultima perioadă tot felul de licitații și produse puse la vânzare care au fost cumpărate cu mult peste valoarea lor de la raft la momentul lansării. Vânzătorul freelove48 de pe eBay consideră însă că un Nintendo 64 nou-nouț, sigilat în cutia originală, din 1996, valorează cel puțin un sfert de milion de dolari, chiar dacă, la lansare, aceasta putea fi cumpărată pentru 200 de dolari americani.

Descrierea consolei menționează faptul că sigiliile originale ale cutiei sunt intacte, iar codul serial al consolei poate fi verificat pentru a proba autenticitatea și vechimea consolei. Se pare că anumite părți ale sigiliilor au fost afectate de timpul care a trecut, strângând niște praf pe la margini, însă acestea nu sunt deteriorate și poate fi verificat dacă au fost sau nu dezlipite.

Cutia va fi livrată într-o altă cutie perfect realizată pe dimensiunile acesteia, cu un strat de protecție din plastic, pentru a asigura livrarea în siguranță. De asemenea, cel care cumpără această consolă va avea asigurare la transport de întreaga valoare a tranzacției.

În afară de faptul că este o consolă din 1996 sigilată, nu este nimic special la acest Nintendo 64. Este cea mai comună culoare în care consola a fost disponibilă, Charcoal Grey, si nu include niciun joc și niciun accesoriu în plus și nici nu este vreo ediție limitată.

Colecționarii cu mulți bani vor dori probabil măcar să ia în calcul această consolă, întrucât nu mai există Nintendo 64 în condiții similare, așa cum probabil că mai sunt foarte puține modele iPhone din 2007, sigilate și nefolosite.

sursa: eBay

Urmărește Go4Games.ro pe Google News