Unbound: Worlds Apart Prologue, un nou joc românesc pe care îl puteţi descărca gratuit

Autor: Cosmin Aionita | 26.03.2020
Unbound: Worlds Apart Prologue, un nou joc românesc pe care îl puteţi descărca gratuit

Studioul românesc Alien Pixel Studios revine cu un update semnificativ referitor la jocul Unbound: Worlds Apart, a cărui finanţare a fost asigurată prin intermediul unei campanii desfăşurate prin intermediul Kickstarter. Astfel, în primăvara anului trecut, cei de la Alien Pixel Studios au obţinut nu mai puţin de 41000 de dolari americani, semnificativ mai mult decât obiectivul de 25000 de dolari pe care şi-l propuseseră iniţial.

La baza acestei campanii pe Kickstarter a stat o versiune demo a jocului Unbound: Worlds Apart, pe care doritorii au putut-o încerca în mod gratuit înainte de a contribui financiar. Conform celor de la Alien Pixel Studios, acest demo a fost primit foarte bine de public, feedback-ul pozitiv fiind reflectat şi de fondurile strânse cu ajutorul acestei campanii.

Totuşi, de-a lungul procesului de dezvoltare, Unbound: Worlds Apart a evoluat foarte mult, iar nivelurile incluse în cadrul acestui demo nu mai sunt prezente şi în ediţia actuală a jocului. Astfel, s-a luat decizia lansării gratuite a unui joc separat, Unbound: Worlds Apart Prologue, o versiune finisată şi adăugită a demo-ului iniţial, concepută, după cum lasă de înţeles şi numele, drept un prolog pentru povestea variantei finale a Unbound: Worlds Apart. Astfel, jucătorii vor putea face cunoştinţă cu Soli, eroul jocului, precum şi cu abilităţile sale de a deschide portaluri către alte dimensiuni.

Atât Unbound: Worlds Apart, cât şi Unbound: Worlds Apart Prologue, se doresc a fi titluri atmosferice 2D, bazate pe puzzle-uri, dar şi pe poveste, care se diferenţiază de alte jocuri similare prin abilitatea personajului principal Soli de a deschide portaluri amintite mai devreme, afectând astfel mediul înconjurător, legile fizicii sau comportamentul inamicilor şi dezvăluind astfel noi metode de a progresa.

Ambele proiecte Unbound sunt dezvoltate folosind Unreal Engine de numai trei persoane: Sergiu Crăiţoiu, responsabil pentru programare şi game design, Olga Ciob, care se ocupă de partea artistică, şi Andrei Simion, programare şi design.

Unbound: Worlds Apart Prologue poate fi descărcat chiar acum, gratuit, accesând pagina oficială a jocului de pe Steam. În schimb, jocul “complet” Unbound: Worlds Apart ar trebui să-şi facă apariţia la sfârşitul acestui an / începutul lui 2021. Sunt plănuite, de asemenea, şi versiuni ulterioare pentru console (inclusiv pentru Nintendo Switch).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News