Update-ul System Software v7.00 pentru PS4: ce câştigă şi ce pierde consola Sony

Autor: Cosmin Aionita | 08.10.2019
Update-ul System Software v7.00 pentru PS4: ce câştigă şi ce pierde consola Sony

Consolele din familia PlayStation 4 sunt pe cale să primească un nou update major pentru sistemul de operare al acestora: System Software v7.00, ce va fi disponibil, la nivel mondial, în cursul acestei săptămâni.

Nu la fel de spectaculos precum unele dintre update-urile majore precedente pentru PlayStation 4, System Software v7.00 aduce totuşi câteva noutăţi importante, mai ales în domeniile Party Chat şi Remote Play.

În ceea ce priveşte Party-urile, acestea au fost relucrate pentru a putea acomoda un maximum de 16 jucători fiecare (faţă de numai 8 în trecut), fiind aduse îmbunătăţiri pe partea de conectivitate şi calitate a sunetului.

Cât despre Remote Play, prin intermediul căruia posesorii de PlayStation 4 pot streamui jocurile de pe consolele proprii către alte dispozitive, marea noutate adusă de update-ul de software v7.00 este compatibilitatea acestei funcţii cu telefoanele şi tabletele ce rulează sistemul de operare Android (versiunea 5.0 sau mai recentă). Pentru a folosi această funcţie pe un dispozitiv Android, descărcaţi aplicaţia Remote Play din Google Play Store.

De asemenea, acum aplicaţia Remote Play oferă suport pentru controllerele Sony DualShock 4, acestea putând fi utilizate via Bluetooth pe dispozitivele bazate pe Android (versiunea 10), iOS şi iPadOS (versiunile 13) sau macOS Catalina. Sony recomandă folosirea Remote Play atunci când consola PS4 este conectată la reţeaua locală prin intermediul unui cablu LAN.

Din păcate, nu toate veştile sunt bune când vine vorba de noutăţile aduse sistemul de operare dedicat consolelor PlayStation 4. Începând de ieri, 7 octombrie 2019, Sony a anunţat că funcţionalitatea Facebook integrată în sistemul de operare pentru PS4 nu va mai fi disponibilă. Astfel, partajarea imaginilor şi clipurilor video capturate din jocuri, a detaliilor despre trofee sau a link-urilor de streaming nu va mai putea fi realizată direct din interfaţa consolelor PlayStation 4.

Mai mult, sincronizarea listei de prieteni de pe PlayStation Network cu cea de pe Facebook nu mai este posibilă şi nici importarea fotografiei de profil de pe Facebook. Cel mai probabil, aceste decizii au fost luate chiar de către Facebook pentru a preveni eventuale breşe de securitate.

PS4 System Software 7.00

Urmărește Go4Games.ro pe Google News