Următorul joc God of War a fost amânat. Ce se întâmplă cu Horizon Forbidden West și Gran Turismo 7

Autor: Cosmin Aionita | 03.06.2021
Următorul joc God of War a fost amânat. Ce se întâmplă cu Horizon Forbidden West și Gran Turismo 7

Anunțat în evenimentul dedicat consolei PlayStation 5 din toamna anului trecut și alintat de fani cu denumirea God of War: Ragnarok (deși nu a primit încă acest titlu oficial), următoarea parte a aventurii lui Kratos și a fiului său Atreus va mai întârzia. Plănuit inițial pentru 2021, așa cum lasă de înțeles și teaser-ul lansat de Sony anul trecut, noul God of War va fi lansat abia în cursul anului viitor, conform unei postări pe Twitter a studioului producător Santa Monica.

Următorul God of War și Gran Turismo 7 vor fi lansate și pe PS4

De altfel, într-un interviu recent, Hermen Hulst, conducătorul diviziei PlayStation Studios, a recunoscut că situația actuală, cauzată de pandemia pe care încă o traversăm, a afectat câteva dintre jocurile realizate de studiourile Sony. Iar noul God of War, alături de Horizon Forbidden West, se află printre aceste titluri.

Problemele ar fi legate de imposibilitatea de a efectua operațiunile de performance capture, atunci când sunt înregistrate animațiile personajelor, alături de vocile și mimica fețelor actorilor. Chiar și așa, procesul de producție a jocului Horizon Forbidden West este în grafic, preconizându-se ca acesta va fi gata de lansare în toamna acestui an. Asta nu garantează însă că Sony va lansa jocul în aceasta perioadă, numeroși alți factori fiind luați în considerare.

Spre exemplu, gigantul japonez a reevaluat oportunitatea de a publica anumite jocuri în exclusivitate pentru PlayStation 5, având în vedere criza de stocuri ale consolei de pe tot globul, cererea depășind cu mult oferta. Astfel, s-a luat decizia ca întreaga comunitate de peste 110 milioane de deținători de console PlayStation 4 să nu fie lăsată în urmă, atât Horizon Forbidden West, cât și viitorul God of War, dar și Gran Turismo 7 urmând să fie lansate atât pentru PlayStation 5, cât și pentru PS4.

Continuă portarea jocurilor Sony pe PC

Nu în ultimul rând, compania va continua să aducă unele dintre titlurile realizate de PlayStation Studios și pe PC. Nu vă așteptați însă ca jocurile noi sa fie lansate concomitent pe console și PC; în schimb, Sony va evalua cu atenție ce titluri vor vedea lumina zilei și pe PC și când vor avea loc aceste lansări. După ce Days Gone a fost recent oferit și în versiune pentru PC, următorul joc Sony ce ar urma să fie portat pe aceasta platformă ar fi Uncharted 4, conform unui recent document intern al companiei.

Horizon Forbidden West, noul God of War și Gran Turismo 7 urmează să-și facă apariția pe PlayStation 4 si PlayStation 5, datele de lansare nefiind dezvăluite încă. Days Gone este disponibil acum, în versiuni pentru PlayStation 4 și PC.

Sursa: PlayStation Blog, Santa Monica Studio Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News