Valve a oprit dezvoltarea jocului In The Valley of Gods

Autor: Cosmin Aionita | 04.12.2019
Valve a oprit dezvoltarea jocului In The Valley of Gods

Cu ocazia The Game Awards 2017, studioul independent Campo Santo, responsabil pentru jocul Firewatch, şi-a anunţat viitoarea creaţie – aventura first person In The Valley of Gods.

Acţiunea din In The Valley of Gods ar fi urmat să fie plasată în Egiptul anilor 1920, unde jucătorii ar fi avut ocazia de a intra în pielea unei exploratoare şi realizatoare de filme căzută în dizgraţie, care, împreună cu o veche prietenă, pleca într-o misiune in Egipt pentru a încerca să regasească gloria de odinioară.

Ulterior însă, Campo Santo a fost achiziţionat de către Valve Corportation, fiind promis faptul că toţi cei 12 membri ai studioului vor continua dezvoltarea jocului In The Valley of Gods, sub aripa celor de la Valve.

Mai târziu însă, biografiile de pe Twitter ale unora dintre membrii echipei Campo Santo – cum ar fi cofondatorul Jake Rodkin, artista 3D Jane Ng sau directorul artistic Claire Hummel – au eliminat referinţele la In The Valley of Gods, iar trailer-ul jocului a fost retras de pe canalul de YouTube al Campo Santo.

Într-un final, Jake Rodkin a confirmat că In The Valley of Gods nu mai este o prioritate pentru Valve, dezvoltarea jocului fiind momentan oprită, iar membrii echipei Campo Santo repartizaţi pentru a da o mână de ajutor altor proiecte de la Valve, cum ar fi recent anunţatul Half-Life: Alyx, jocul Dota Underlords sau chiar serviciul Steam.

Rodkin a adăugat că, dacă Valve va lua decizia de a relua lucrul la In The Valley of Gods, compania va alege cea mai potrivită metodă de a comunica acest lucru. Până la “noi ordine” însă, foştii membri ai echipei Campo Santo au alte priorităţi în cadrul Valve.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News