Veteranul Chris Metzen se întoarce în Blizzard Entertainment pentru a prelua frâiele seriei Warcraft

Autor: Cosmin Aionita | 27.09.2023
Veteranul Chris Metzen se întoarce în Blizzard Entertainment pentru a prelua frâiele seriei Warcraft
Foto: Future Publishing

Chris Metzen, un fost conducător important din cadrul Blizzard Entertainment (unde a jucat rolul de SVP Story and Franchise Development), s-a întors în companie pentru a prelua frâiele francizei Warcraft. Anunțul a fost făcut chiar de către Blizzard, Metzen preluând rolul de director executiv de creație al întregului univers Warcraft.

Metzen fusese una dintre figurile marcante din cadrul Blizzard Entertainment, cunoscut grație aportului adus unor serii majore precum Warcraft, StarCraft și Diablo. A jucat rolul de director de creație pentru World of Warcraft și câteva dintre cele mai populare expansion pack-uri ale acestui MMORPG: The Burning Crusade, Wrath of the Lich King și Cataclysm. Nu în ultimul rând, Metzen s-a achitat de o sarcină similară și pentru primul titlu din seria Overwatch.

Inițial, Chris Metzen își anunțase retragerea din domeniul dezvoltării de jocuri în 2016, după lansarea lui Overwatch, afirmând că își dorește să petreacă mai mult timp cu familia sa. În 2021 a încercat să se implice în dezvoltarea de board game-uri cu proiectul Auroboros: Coils of the Serpent, iar în 2022 a acceptat să colaboreze din nou cu Blizzard din postura de „consilier creativ” pentru seria Warcraft.

Urmează un nou expansion pentru World of Warcraft?

Anunțul oficial include și un teaser: la BlizzCon 2023 va fi dezvăluit rodul noii colaborări dintre Metzen și echipa de la Blizzard. Evenimentul va avea loc în intervalul 3 – 4 noiembrie 2023, iar mulți dintre fani se așteaptă ca acesta să fie locul unde va fi dezvăluit un nou expansion pack pentru World of Warcraft.

În trecut, aceste expansion-uri erau lansate la intervale de doi ani, Dragonfligt, cel mai recent astfel de capitol suplimentar pentru WoW, făcându-și apariția în 2022. Astfel, o dezvăluire în cadrul BlizzCon 2023 și lansarea în 2024 ar fi destul de plauzibile pentru un nou expansion pack dedicat jocului World of Warcraft.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News