VIDEO: Grounded II, documentar extins despre problematicul proces de producție a jocului The Last of Us Part II

Autor: Cosmin Aionita | 06.02.2024
VIDEO: Grounded II, documentar extins despre problematicul proces de producție a jocului The Last of Us Part II
Foto: Sony Interactive Entertainment / Naughty Dog

După o lungă perioadă de așteptare, Sony Interactive Entertainment și studioul Naughty Dog au lansat Grounded II: Making The Last of Us Part II, un documentar de peste 2 ore despre agitatul proces de producție a jocului The Last of Us Part II.

Grounded II prezintă mai multe stagii ale dezvoltării jocului, filmate încă de la finalizarea primului titlu din serie și până în 2023, atunci când echipa de la Naughty Dog a lansat The Last of Us Part II Remastered pentru PlayStation 5. Inițial, documentarul trebuia lansat odată cu apariția lui The Last of Us Part II, în 2020, însă pandemia globală de COVID-19 a făcut imposibilă filmarea ultimelor luni din producție, precum și editarea materialului final.

Așadar, odată cu relansarea jocului în ediția Remastered pentru PlayStation 5, s-a ivit ocazia perfectă pentru ca Grounded II să fie finalizat și oferit publicului. Materialul video documentează multiple etape din dezvoltarea jocului The Last of Us Part II, de la alegerea unei direcții pentru povestea acestei continuări, la problemele pe care echipa producătoare le-a întâmpinat cu respectarea deadline-urilor, producția unor demo-uri și trailere pentru show-urile E3 și PSX (PlayStation Experience), izbucnirea pandemiei de coronavirus, și până la leak-urile care au compromis, într-o anumită măsură, impactul părții narative din joc.

Mai mult, Neil Druckmann, scenaristul și regizorul ambelor jocuri din seria The Last of Us, mărturisește la sfârșitul documentarului că, în sfârșit, a găsit un concept potrivit pentru a continua povestea, Naughty Dog plănuind sa realizeze și un The Last of Us Part III.

Grounded II: Making The Last of Us Part II este disponibil pentru vizionare și în cadrul jocului The Last of Us Part II Remastered, disponibil acum pentru PlayStation 5, după descărcarea și aplicarea update-ului 1.1.0.

Sursa: Naughty Dog YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News