VIDEO: Șobolani, învățați să joace Doom II. I-am putea vedea pe Twitch

Autor: Adrian Popa | 20.12.2021
VIDEO: Șobolani, învățați să joace Doom II. I-am putea vedea pe Twitch
Foto: captură de ecran

Un cercetător din Ungaria a construit un sistem VR care le permite șobolanilor să joace Doom II. Viktor Toth a învățat trei rozătoare să se descurce în medii virtuale 3D, fără a le constrânge prea mult și fără intervenții chirurgicale.

Cercetătorul a anunțat că acum vrea să transmită pe Twitch momentele când șobolanii joacă Doom, în încercarea de a strânge fondurile necesare pentru a continua experimentele. Șobolanii nu cooperează, însă, mereu, iar uneori petrec puțin timp în sistem, înainte de a-și pierde interesul. Totuși, Romero, unul dintre cei trei șobolani, a „jucat” la un moment dat Doom II timp de 15 minute.

„Dacă poți să duci șobolanul în punctul la care devine interesant de joc, atunci devine cu adevărat interesant”, a declarat Toth, pentru Futurism.

În viitor, ungurul ar vrea să îi învețe pe șobolani să joace 3D Pac-Man, dar admite că acest lucru s-ar putea să fie prea dificil.

Alte persoane au transmis deja pe Twitch aventurile unor animale. Un hamster, numit Mr. Goxx, minează criptomonede în timp ce își desfășoară activitățile obișnuite în cușca lui high-tech. Animalul a avut cont pe Twitch.

Șobolanii nu sunt primele animale care au învățat să se descurce în jocuri. O echipă de cercetători a învățat patru porci să joace jocuri video. Suinele – Hamlet, Omelette, Ebony și Ivory – s-au descurcat neașteptat de bine.

CITEȘTE ȘI:

Jocul care îți permite să câștigi bitcoin, dezvoltat de creatorii Pokemon Go

Golden Joystick Awards a desemnat cel mai bun joc și cea mai bună platformă de gaming din istorie

Urmărește Go4Games.ro pe Google News