Xbox a împlinit 10 ani, o nouă versiune a consolei la CES 2012?

| 16.11.2011
Xbox a împlinit 10 ani, o nouă versiune a consolei la CES 2012?

Ieri s-au împlinit nu mai puţin de 10 ani de la lansarea primei console Xbox în Statele Unite ale Americii. Pe 15 noiembrie 2001, Microsoft intra pe piaţa consolelor dedicate jocurilor video, prima generaţie Xbox fiind lansată la acea vreme alături de titluri precum Project Gotham Racing, Oddworld: Munch’s Oddysee, Dead or Alive 3, Tony Hawk’s Pro Skater 2X şi jocul care avea să scrie istorie pentru gigantul din Redmond – Halo.

La un an de la apariţie, consolele Xbox au primit serviciul Xbox Live, ce permitea accesul la partide multiplayer online. În ciuda hardware-ului mai avansat faţă de ce oferea concurenţa şi a posibilităţilor de joc online, primul Xbox nu s-a bucurat de succesul aşteptat în afara Statelor Unite, consola Microsoft fiind eclipsată de Nintendo GameCube şi, mai ales, de Sony PlayStation 2. Totuşi, prima generaţie Xbox a constituit o importantă piatră de temelie pentru ceea ce avea să însemne Xbox 360, consolă care deţine acum o importantă cotă de piaţă.

Xbox

Totuşi, Xbox 360 a împlinit la rândul sau şase ani, zvonurile indicând că Microsoft lucrează din greu la o nouă generaţie de console Xbox. Astfel, conform Xboxygen, compania a infiinţat deja două echipe, nume de cod Infinity şi Loop, responsabile pentru cercetarea şi realizarea hardware-ului şi software-ului ce vor sta la baza noului Xbox.

Mai mult, cei de la Xboxygen afirmă că lansarea noii console nu este deloc departe, Microsoft urmând să o anunţe în cadrul CES 2012. Zvonurile vorbesc că, de această dată, vom avea de-a face cu un procesor cu şase nuclee, ajutat de 2GB de memorie GDDR3 şi un cip video dual core realizat de AMD.

Anunţarea unei noi console din partea Microsoft ar fi un pas logic în evoluţia lucrurilor, având în vedere că Nintendo plănuieşte lansarea noului Wii U în cursul lui 2012, iar zvonurile referitoare la un viitor PlayStation 4 de la Sony devin din ce în ce mai dese. Rămâne să aşteptăm începutul anului viitor (CES 2012 va începe pe 10 ianuarie) pentru a verifica autenticitatea acestor zvonuri.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News