Zombi – Ubisoft aduce ZombiU pe PC, PS4 şi Xbox One

Autor: Cosmin Aionita | 31.07.2015
Zombi – Ubisoft aduce ZombiU pe PC, PS4 şi Xbox One

Mai ţineţi minte ZombiU? A fost unul dintre titlurile de lansare pentru Nintendo Wii U, un survival horror first person complet atipic pentru cei obişnuiţi cu platformele Nintendo. În ciuda faptului că ZombiU a primit recenzii favorabile din partea presei de profil, vânzările slabe ale consolei Wii U au împiedicat tilul celor de la Ubisoft să-şi atingă potenţialul maxim.

Din fericire, Ubisoft nu a renunţat la acest joc, readaptându-l sub denumirea de Zombi pentru platformele de nouă generaţie: PlayStation 4, Xbox One şi, bineînţeles, PC. Deşi mecanicile de joc au fost adaptate pentru posibilităţile de control oferite de consolele şi PC-urile moderne, povestea jocului rămâne aceeaşi: pentru a doua oară în istoria omenirii, Londra cade victimă unei epidemii de ciumă ce acoperă oraşul cu o veritabilă ceaţă a morţii. Infectaţii suferă o soartă mai aspră decât moartea: bolnavii se transformă în temuţii morţi vii.

Zombi propune o formulă de joc deosebită: în jocul celor de la Ubisoft, moartea este permanentă. Astfel, tot inventarul, toate item-urile şi armele colecţionate sunt pierdute atunci când personajul controlat de jucător moare; totuşi, pentru a continua aventura, jucătorul este transpus în pielea unui cu totul alt personaj din Londra, aflat în propria cursă pentru supravieţuire. Dacă doreşte să intre În posesia inventarul pierdut, jucătorul poate încerca să-l recupereze din locul unde precedentul personaj a murit, acesta fiind, evident, transformat acum în zombie.

Zombi va fi lansat, în regim digital, pe 18 august 2015, pentru PC, PlayStation 4 şi Xbox One.

Zombi

ZombiZombi

ZombiZombi

Urmărește Go4Games.ro pe Google News