Echipa de esports a lui David Beckham va fi listată pe bursă

Autor: Adrian Popa | 23.10.2020
Echipa de esports a lui David Beckham va fi listată pe bursă
Foto: Wikipedia

Echipa de esports la care este cofondator David Beckham va fi listată pe bursa de la Londra. Guild Esports a fost lansată oficial în urmă cu patru luni și plănuiește să atragă 20 de milioane de lire sterline (aproximativ 22 de milioane de euro) în urma ofertei publice inițiale.

Banii obținuți în urma listării pe London Stock Exchange (LSE) vor fi folosiți pentru recrutarea de noi jucători, pentru investiții în marca Guild Esports și pentru diversificarea activităților.

Citește și: Primul turneu major de Valorant are un premiu de 100.000$ și începe pe 26 octombrie

Firma a atras fonduri în valoare de 5 milioane de lire sterline în această vară. Guild Esports vrea să participe în competiții globale organizate pentru patru jocuri: Fortnite, CS:Go, Rocket League și FIFA.

David Beckham se va folosi de influența lui pentru a ajuta echipa

Beckham se va folosi „de influența lui globală” pentru a ajuta la dezvoltarea mărcii și a afacerii.

„Guild va fi prima franciză de jocuri care se va alătura bursei de la Londra”, a declarat Carleton Curtis, președintele executiv al firmei, care și-a propus ca în următorii trei ani să facă parte din top zece cele mai mari echipe de esports din lume.

Citește și: O politiciană a impresionat cu caracteristicile PC-ului de pe care a jucat Among Us

Curtis este un fost manager din cadrul companiei Activision Blizzard, companie care a dezvoltat, printre altele, jocul Call of Duty.

Veniturile ar urma să fie generate prin participarea la turnee, marketing digital, sponsorizări, vânzarea de obiecte sub marca Guild Esports și organizarea de evenimente.

Sursa: The Guardian

Urmărește Go4Games.ro pe Google News