Academia Golden Guardians este acuzată de fostul antrenor că nu l-a plătit timp de trei luni

Autor: Vlad Ionescu | 23.03.2021
Academia Golden Guardians este acuzată de fostul antrenor că nu l-a plătit timp de trei luni

A apărut un nou scandal în scena de eSports, acolo unde Kubai „Kubz” Barlas, fostul antrenor al celor de la Golden Guardians Academy, acuză compania că nu l-a plătit pentru cele trei luni de zile petrecute în Statele Unite. Acuzațiile au venit în urma unei postări pe Twitter realizate de fostul antrenor.

Kubz a fost foarte transparent în ceea ce privește detaliile despre acest incident, fostul antrenor chiar recunoscând faptul că toate cheltuielile asociate cu perioada petrecută în postura de antrenor al academiei Golden Guardians au depășit suma menționată în contract. Pe lângă costurile de călătorie, hotel și obținerea unei configurații adecvate, Kubz a menționat și faptul că a trebuit să plătească 3.500 de dolari pentru a ajunge acasă, toate aceste costuri fiind suportate din propriul buzunar. În plus, Kubz a dezvăluit faptul că poziția de antrenor cadrul Academiei Golden Guardians implica schimbarea domiciliului din Canada în Los Angeles, însă procesul de relocare nu a fost finanțat de organizație.

Organizația ce deține diviza de eSports a înregistrat un profit de 474 de milioane anul trecut!

Organizația și academia de eSports Golden Guardians este deținută de Golden State Warriors, echipă ce activează în NBA. În ciuda pandemiei de COVID-19, organizația a înregistrat câștiguri de peste 474 de milioane de dolari în sezonul NBA 2020, potrivit unui raport financiar. Astfel, clubul este în general responsabil pentru orice presupune plăți întârziate în diviza sa de eSports.

Printr-o postare realizată pe Twitter, Danan Flander, directorul general al Golden Guardians, a comentat în legătură cu această situție pe Twitter, afirmând că data de începere a contractului lui Kubz era condiționată de intrarea în Statele United cu viza autorizată pentru muncă. Kubz a spus că nu a fost notificat că înțelegerea sa nu va intra în vigoare până la sosirea în Statele Unite decât cu o săptămână înainte de a ateriza în țară.

Kubz s-a retras din scena profesionistă de League of Legends la începutul acestei săptămâni. El a fost antrenor în regiunile nord-americane și europene din 2014. În această primăvară, a antrenat Golden Guardians Academy, obținând un record de 2-7 înainte de retragerea sa din scena de eSports.

Sursa: Daily eSports

Urmărește Go4Games.ro pe Google News