Schimbări majore în cadrul companiei Activision Blizzard: 190 de angajați sunt concediați

Autor: Vlad Ionescu | 22.03.2021
Schimbări majore în cadrul companiei Activision Blizzard: 190 de angajați sunt concediați

Activision Blizzard a anunțat faptul că vă concedia 190 de persoane, cincizeci dintre aceștia făcând parte din divizia de eSports a companiei, responsabile în special pentru Overwatch League și Call of Duty League. Astfel, holding-ul american va trebui să reorganizeze structura viitoarelor proiecte realizate în acest domeniu. Toate aceste restructurări au venit din cauza pandemiei de COVID-19, conform companiei.

Mișcarea de a renunța la o bună parte din personal a venit după lecțiile pe care conducerea le-a învățat în 2020, a declarat Tony Pettiti, președintele diviziei de sport și divertisment din cadrul Activision Blizzard. Anul 2020 se anunța unul foarte bun pentru companie, unul plin de zeci de evenimente live din întreaga lume. Totuși, într-o scurtă perioadă de timp, pornind din luna martie a anul trecut, COVID-19 a dat peste cap viitorul în domeniul eSports al Activision Blizzard. Astfel, compania a fost nevoită să schimbe dinamica turneelor, reușind să împartă Liga Overwatch în două emisfere și să găzduiască un playoff comun al ligii Overwatch pe serverul sud-coreean.

Activision Blizzard a încasat peste 700 de milioane de dolari pentru evenimentele de Overwatch și Call of Duty

Și anul 2021 se anunță unul foarte important pentru Activision Blizzard în eSports, compania fiind răspunzătoare pentru cele mai mari turnee de Overwatch și Call of Duty. Momentan nu există încă semne ca evenimente sportive mari vor fi acceptate în curând, chiar dacă administrarea de vaccinuri a crescut în toate regiunile lumii. Astfel, Activison Blizzard trebuie să găsească metode alternative de a își îndeplini angajamentele contractuale deja asumate: 300 de milioane de dolari în Call of Duty și 400 de milioane de dolari în Overwatch. Aceste sume provin de la unele dintre cele mai importante figuri sportive, cât și media.

Presiunea pusă pe umerii companiei este de înțeles, Activision Blizzard fiind direct responsabilă pentru desfășurarea și promovarea acestor turnee. Directorii echipelor sportive de renume au susținut că sporturile electronice reprezintă viitorul și o veritabilă revoluție în acest domeniu, investind sume generoase în diferite titluri de genul Overwatch sau Call of Duty.

Sursa: Bloomberg, Nintendo Life

Urmărește Go4Games.ro pe Google News