Campionatul european de League of Legends 2022 și-a desemnat echipa câștigătoare

Autor: Cosmin Aionita | 12.04.2022
Campionatul european de League of Legends 2022 și-a desemnat echipa câștigătoare
Foto: echipele G2 Esports și Rogue

LEC (League of Legends European Championship), cea mai importantă competiție europeană de League of Legends pentru profesioniști, organizată de Riot Games, și-a desemnat aseară campionii. Echipa G2 Esports a ieșit învingătoare după meciul din finală împotriva celor de la Rogue, unde joacă de anul trecut și românul Odoamne (Andrei Pascu). Echipele au jucat pentru prize pool-ul de 200.000 de euro.

Echipa Rogue s-a remarcat în mod special în acest sezon, ajungând neînvinsă în finala din acest weekend unde a întâlnit G2 Esports, în fața căreia a pierdut cu 0 la 3. Drumul până în finală însă nu a fost cu siguranță ușor, de altfel, cotele estimate în fața favoritei Fnatic înainte de meciuri arătau șanse de câștig de sub 20%. Cu toate acestea, Rogue a învins în final pe Fnatic cu 3 la 2, după ce Fnatic a condus în primele meciuri cu 2-0, ajungând în finala LEC.

Echipa Rogue este formată din patru jucători europeni, un coreean și jucătorul român, Odoamne. Odoamne este membru Rogue din 2021 pe poziția de top lane, un rol care pune accentul pe performanță individuală încă de la începutul jocului. Odoamne este al nouălea jucător din istoria LEC cu 1000 de kills (eliminări de oponenți), performanță atinsă pe 21 ianuarie 2022.

LEC este împărțit în două sezoane, Spring Split și Summer Split, și reunește cele mai bune zece echipe din Europa, ale căror performanțe decid reprezentanta Europei la Worlds, campionatul mondial de League of Legends, care are loc în toamna fiecărui an. Finala Worlds din 2021 a avut loc la Reykjavik, Islanda, și a fost urmărită de un număr record de 73 milioane de telespectatori.

League of Legends
Foto: Andrei Pascu „Odoamne”

Sursa: Riot Games

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News