Când va începe primul circuit competitiv de Valorant

Autor: Vlad Ionescu | 13.01.2021
Când va începe primul circuit competitiv de Valorant

Riot Games a dezvăluit data începerii primului eveniment de tip circuit al jocului: VALORANT Champions Tour 2021. Anunțul a fost făcut cu ocazia lansării celui de-al doilea episod al acestui joc, pe canalul oficial de Twitch al producătorilor, acolo unde Riot a dezvlăuit atât datele, cât și planificarea pentru fiecare regiune în parte.

Fiind primul turneu ce se va desfășura pe perioada unui sezon întreg, cu o mulțime de regiuni participante, competiția are șanse să devină una dintre cele mai populare din scena profesionistă de eSports. Pentru a se califica în etapele internaționale, echipele își vor disputa meciurile într-un sistem de grupe intern, cu organizații din propria regiune. După succesul pe care evenimentul First Strike l-a avut în scena competitivă de eSports, producătorii titlului au dorit să extindă turneele de Valorant la un nivel internațional, crescând astfel popularitatea jocului în rândul gamerilor. Evenimentele organizate de Riot sunt printe cele mai populare din lumea sporturile electronice, iar pe lista celor mai importanți sponsori și parteneri ai turneului se află Red Bull și Secretlab, ambele companii fiind renumite pentru implicarea directă în scena de eSports.

Evenimentul va avea la bază trei competiții directe

Turneul VCT va fi structurat în trei evenimente diferite: The Challengers level va fi compus din meciuri regionale din America de Nord, America de Sud, Europa, Asia, Africa și Australia. Cele mai bune organizații ale fiecărei regiuni vor participa în trei competiții internaționale de tipul Masters tournaments, acumulând astfel puncte pentru calificarea în ultima etapă a turneului, acolo unde scena finală a competiției va fi compusă dintr-un număr de 16 echipe de top.

În ordinea de start, Latin America Challenger va începe pe data de 26 ianuarie, în timp ce Brazilia și Coreea de Sud își vor desfășura partidele începând cu data de 30 ianuarie. Lista continuă cu America de Nord în perioada 3-7 februarie, completată de Asia de Sud din data de 5 februarie. Atât regiunea CIS, cât și Europa vor începe de pe 11 februarie. Cât despre Japonia și Africa de Est/Nord, producătorii jocului nu au anunțat încă data desfășurării partidelor din aceste două regiuni.

Sursa: Liquipedia.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News