Opt organizații de eSports au reușit calificarea în primul turneu de Valorant: First Strike

Autor: Vlad Ionescu | 02.12.2020
Opt organizații de eSports au reușit calificarea în primul turneu de Valorant: First Strike
Foto: Riot Games

First Strike, unul dintre cele mai importante turnee din scena Valorant din regiunea Americii de Nord, este pe cale să înceapă. După ce sute de echipe s-au înscris în sesiunea de calificări și au disputat o mulțime de meciuri, doar opt organizații de top au reușit să rămână în lupta pentru marele premiu.

Deși scena eSports de Valorant este momentan la început, foarte multe echipe profesioniste și-au arătat interesul pentru noul joc competitiv. Riot organizează și First Strike, primul turneul profesionist de Valorant, fondul de premiere fiind de aproximativ 100.000$. Primul eveniment major al acestui joc îi va oferi echipei câștigătoarea șansa de a pleca cu suma de 40.000$, în timp ce restul premiului se va împarți, în funcție de rezultate, între echipele de pe podium.

Echipele calificate la First Strike: NA

  1. Sentinels
  2. TSM
  3. Team Envy
  4. 100 Thieves
  5. FaZe Clan
  6. T1
  7. Immortals
  8. Renegades

Cele mai importante organizații din scena profesionistă de eSports au format și echipe pentru Valorant, jocul devenind foarte popular în rândul gamerilor. 100 Thieves, Team Envy și FaZe Clan, echipe foarte renumite în scena de Counter-Strike și League of Legends, au reușit să se califice fără probleme în următoarea etapă a turneului.

Totuși, după disputarea tuturor partidelor din cadrul calificărilor, Sentinels și TSM au reușit să devină principalele favorite pentru obținerea trofeului. Deși sunt cele mai bune organizații de Valorant la momentul actual, de notat este faptul că echipele nu au mai avut un meci direct de peste patru luni de zile. De la ultima confrutare dintre cele două organizații, ambele echipe au avut un parcurs foarte bun, reușind o mulțime de rezultate pozitive, respectiv o clasare excelentă în clasamentul global.

În confruntarea head-to-head pe care echipele au disputat-o, TSM a reușit să obțină victoria. În acel moment, rivalitate între cele doua organizații s-a instalat, iar acest turneu este șansa ambelor echipe de a își demonstra valoarea.

Programul campionatului

  • 26 – 30 octombrie: NSG Open Qualifier
    • 16 echipe se califică în etapa următoare
  • 4 – 8 noiembrie: NSG Tournament
    • Primele 4 echipe ajung în evenimentul First Strike, ultimele 4 în UGM
  • 11 – 15 noiembrie: UMG Open Qualifier
    • 12 echipe avansează în UMG
  • 18 – 22 noiembrie: UMG Tournament
    • Primele 4 patru se califică în First Strike
  • 3 – 6 decembrie: First Strike event
    • Opt echipe se luptă pentru marele premiu de 100.000$

 Sursa: Liquipedia.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News