Ce organizații participă la turneul DPC de Dota2

Autor: Vlad Ionescu | 08.02.2021
Ce organizații participă la turneul DPC de Dota2

După o lungă pauză în scena competitivă de eSports, Dota2 revine în prim planul turneelor de jocuri electronice. Din păcate, pandemia a afectat mai multe organizații din Asia de Sud-Est. Echipe precum Team Adroit, Reality Rift și Geek Fam, care au reprezentat regiunea pentru mai multe turnee de Dota2 în DPC 2019-20, au dispărut din scena de eSports.

Turneul este compus dintr-un număr de 16 echipe participante, împărțite în mod egal în două divizii, organizațiile urmând să concureze într-un Round-Robin pentru a-și determina pozițiile în Liga Regională. În divizia superioară, echipa de top va participa în viitoarele playoff-uri majore, în timp ce echipa de pe locul doi se va califica în faza grupelor. Echipa de pe locul al treilea va trebui să lupte pentru un loc în Major printr-o calificare suplimentară cu un wild card venit din celelalte regiuni, iar ultimele două echipe vor fi retrogradate în divizia inferioară pentru sezonul următor al DPC.

Fondul de premiere este compus din suma de 205.000 $, precum și puncte DPC, în funcție de rangul echipelor la sfârșitul Ligii regionale. În divizia inferioară, cele opt echipe vor lupta pentru partea lor de 75.000 de dolari, primele două echipe urmând să obțină promovarea. Ultimele două echipe sunt eliminate din DPC și vor fi înlocuite de echipele provenite din calificările deschise. Astfel, fondul de premiere va depăși suma de 250.000 de dolari, turneul devenind unul dintre cele mai prestigioase evenimente de Dota2.

Veterani și nou-veniți

Organizații precum Fnatic și TNC, care au dominat mult timp acest turneu, și-au pierdut cei mai experimentați jucători și s-au străduit să își recapete forma pe care o aveau înainte de apariția pandemiei. În urma câștigării sezonului 4 BTS Pro Series, desfășurat în luna decembrie a anului trecut, TNC pare că și-a recăpătat jocul de calitate, în timp ce Fnatic încă se află în căutarea elementului-cheie din jocul lor.

Noua echipă a celor de la T1, compusă din patru jucători din fosta organizație Geek Fam, care a ocupat locul al treilea în WePlay! Bukovel Minor și Neon Esports la Campionatele Moon Studio Kagura, vor căuta, de asemenea, primul loc în eveniment.

Sursa: Liquipedia.net, VPEsports.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News