Cele mai memorabile acțiuni și faze de Counter-Strike: Global Offensive ale anului 2020

Autor: Vlad Ionescu | 30.12.2020
Cele mai memorabile acțiuni și faze de Counter-Strike: Global Offensive ale anului 2020

Scena competitivă eSports a titlului Counter-Strike: Global Offensive a rămas, și în 2020, una dintre cele mai apreciate din domeniul jocurilor video la nivel mondial. În cadrul celor mai mari turnee de CS, cu fonduri de premiere de peste 500.000 USD, organizații profesioniste participă în sisteme de tipul #bo3, fiind urmărite de sute de mii de spectatori.

Deși în anul 2020 scena de eSports pentru Counter-Strike Global Offensive a fost desfășurată exclusiv online, momentele spectaculoase nu au lipsit, o mulțime de jucători profesioniști remarcându-se prin stilul de joc propriu. Desemnată cea mai bună organizație a acestui an, Astralis a reușit să obțină trofeul IEM Global Challenge 2020, asigurându-și astfel locul 1 în clasamentul mondial, conform HLTV. Următorul turneu major de Counter-Strike se va desfășura în perioada 18 – 24 ianuarie 2021, opt dintre cele mai bune echipe ale lumii urmând să lupte pentru marele premiu în valoare de 1 milion de dolari.

Cele mai bune momente de CS GO ale anului 2020

ZywOo câștigând de unul singur runda de pistoale

Marea finală din cadrul evenimentului IEM Beijing 2020 Europe, disputată între două dintre cele mai renumite organizații de eSports, NaVi și Team Vitality, ne-a oferit cel mai ofensiv moment al acestui an. În prima runda în care cei de la Team Vitality au reușit să planteze bomba pe site-ul A al hărții Mirage, echipa a rămas doar cu doi jucători în viață, în timp ce adversarii erau cinci. Deși recuperarea site-ului părea ceva foarte ușor și realizabil pentru CT, jucătorii venind din toate părțile, ZywOo a reușit cel mai spectaculos moment al anului, eliminând, rând pe rând, toți adversarii echipei adverse. Poziționat în rampă după planterea bombei, ZywOo a reușit să elimine un adversar, însă coechipierul său a fost de asemenea doborât. Situția de 4 contra 1 a fost rezolvată foarte rapid, jucătorul reușind să îi elimine pe toți, având doar 10 viață.

Ace-ul reușit de Flamie în doar 5 secunde

Unul dintre cele mai spectaculoase și ofensive momente ale acestui an a fost oferit de jucătorul celor de la NaVi, Flamie reușind să doboare toți cei cinci inamici în doar 5 secunde, executandu-i în linie dreaptă, fără a schimba arma sau a fi nevoie să reîncarce. Echipa gazda a încercat un stil de joc direct, înaintând agresiv spre zona de rampă, respectiv spre site-ul B al hărții Nuke. Reușind un spray foarte eficient cu arma Galil, Flamie a asigurat pentru organizația sa runda cu numărul 5, în cadrul semifinalei disputate la turneul IEM Katowice 2020.

Disciplina și răbdarea lui MOTM

Împușcarea un inamic în clipa în care intri în contact cu el poate fi considerat un instinct natural pentru jucătorii de Counter-Strike. Totuși, un alt scenariu poate fi oferit de către gameri, în clipa în care așteaptă ca adversarii să vină, iar în final îi atacă pe toți odată. În cadrul turneului Flashpoint 1, Cloud9 o conducea cu scorul de 13 la 11 pe organizația Orgless, runda fiind decisivă. Deși bomba era deja plantată pe site-ul B, Orgless aveau un avantaj numeric de 4 contra 2, în momentul în care au început să vină spre site. MOTM, ascuns în partea de CT a site-ului, a observat un adversar deplasându-se spre site, însă, în loc să tragă și să își trădeze poziția, jucătorul a dat dovadă de discliplină și răbdare, așteptand ca alți doi jucători inamici să-și facă apariția. MOTM i-a atacat și a reușit să îi doboare pe toți, iar mai apoi, la finalul rundei, să obțină 4 puncte pe tabela de scor.

Sursa: HLTV

Urmărește Go4Games.ro pe Google News