Cine a câștigat Campionatului European de CS:GO organizat în weekend la Oradea

Autor: Cosmin Aionita | 11.07.2022
Cine a câștigat Campionatului European de CS:GO organizat în weekend la Oradea
Foto: Digital Crusade

Digital Crusade 2022, cel mai mare festival de eSports din România, și-a desemnat la finalul săptămânii trecute câștigătorii din cadrul celor cinci competiții organizate. Macedonia de Nord a urcat duminică, 10 iulie, pe scena Oradea Arena și s-a impus în fața Ucrainei, câștigând titlul de campioană europeană la CS:GO și calificându-se astfel la mondialele din Bali. Turneul European de CS:GO, organizat la Oradea, a avut un fond de premiere total de 25.000 de dolari.

Mihai Cotos, CEO Digital Crusade, a spus:

Adevărata grandoare a acestui eveniment nu a constat doar în statutul său de campionat european, ci și în numărul echipelor participante și cei peste 180 de jucători, staff-ul implicat, dar și cele 60 de transmisiuni în 16 limbi diferite live ale etapelor întregului eveniment. Drumul până aici a fost unul foarte frumos și ne bucurăm că am avut ocazia de a fi organizatorii evenimentului.

Campionatul European de CS:GO (Euro CS:GO 2022)

Cele mai bune 16 echipe europene de CS:GO au ajuns săptămâna trecută la Oradea pentru a își revendica titlul de campioană europeană și locul în cadrul Campionatului Mondial din Bali (Asia). Cele 16 echipe au fost împărțite în patru grupe, iar cele mai bune două echipe din fiecare grupă au jucat apoi în playoff. În semifinale am văzut jocul celor mai bune patru echipe: Ucraina, Macedonia, Suedia și Slovenia.

Duminică, în finală, Macedonia de Nord s-a impus cu 2 la 1 în fața Ucrainei, reușind astfel să nu piardă nicio confruntare în această competiție și să câștige pentru al doilea an titlul de campioană europeană.

CS:GO Oradea
Foto: Digital Crusade

OneTapGaming, reprezentanta României, a fost eliminată din competiție încă din faza grupelor, unde a pierdut șansa de calificare împotriva Israelului cu scorul de 2-0, în seria cel mai bun din trei jocuri.

Crusaders Crown

Echipele din Grecia, Serbia, Turcia, Suedia, Finlanda, Danemarca, România și Bulgaria s-au luptat pe 6 și 8 iulie pentru premii în valoare de 12.000 de dolari în cadrul Crusaders Crown, una dintre cele mai diverse competiții de League of Legends din regiune.

În semifinale s-au calificat sârbii de la Crvena Zvezda și echipa grecească Phantasma, după ce au obținut victorii împotriva WLGaming Esports (Grecia) și Next Please Gaming (România).

În marea finală, echipa Phantasma a câștigat duelul best of five (cel mai bun din cinci jocuri) împotriva celor de la Crvena Zvezda.

Campionatul European Girl Gamer

European Girl Gamer Championship, turneul dedicat jucătoarelor de League of Legends, a pus față în față în semifinale echipele KTRL (România), Resolve (Marea Britanie), Burger Flippers (EU) și Grow up Stars (Spania).

Echipa Burger Flippers, formată din jucătoare din mai multe țări europene, a ieșit învingătoare și va ajunge la turneul mondial Girl Gamer World Championship.

eSports Corporate Championship

Competiția a dus împreună profesioniști din mediul corporate și le-a oferă șansa de a-și transforma dragostea pentru jocuri într-o experiență de tip team building. Au avut loc două turnee, unul de CS:GO și altul de League of Legends, ale căror câștigătoare au fost echipele Evozon și Toluna.

Sursa: Digital Crusade

Urmărește Go4Games.ro pe Google News