CS:GO pe Cluj Arena: cele mai bune opt echipe românești se înfruntă în calificările pentru Turneul Național de eSports

Autor: Cosmin Aionita | 08.06.2022
CS:GO pe Cluj Arena: cele mai bune opt echipe românești se înfruntă în calificările pentru Turneul Național de eSports

Superbattles, Turneul Național de CS:GO organizat de Digital Crusade, a dat startul etapelor de calificare, iar două dintre acestea vor fi organizate pe Cluj Arena, în cadrul Sports Festival. Pe 11 și 12 iunie, gamerii pot urmări cele mai bune opt echipe din țară cum se înfruntă pentru un loc în semifinalele și finalele de pe 28 și 29 iunie, de la București.

Echipele OneTap Gaming, KTRL, Allstars Gaming, Balkan Bears, Infinite Gaming, Nexus Gaming, Redpack Esports și Haita se vor întâlni pe 11 și 12 iunie pe Cluj Arena, urmând ca meciurile decisive să se joace între echipele semifinaliste și finaliste la București, pe 28 și 29 iunie, pe terasa Promenada Mall. Intrarea va fi gratuită, în limita locurilor disponibile. De altfel, pe 11 și 12 iunie se vor organiza concursuri 1v1 alături de creatorul de conținut JaxiTV, unde iubitorii de CS:GO pot câștiga premii speciale.

Turneul va desemna cea mai bună echipă din România care va merge la Campionatul European de CS:GO (Euro CS:GO), organizat anul acesta în România, la Oradea, în noua sală polivalentă Oradea Arena. Euro CS:GO are loc în perioada 5 – 10 iulie și face parte din Digital Crusade 2022, primul festival dedicat eSports-ului din România. Prize pool-ul campionatului de CS:GO se ridică la 25.000 dolari. Biletele pentru Digital Crusade 2022 au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de aici.

Pe lângă titlul de campioană europeană, echipa câștigătoare va ajunge la finalul anului în Bali (Asia), la Campionatul Mondial. Anul trecut, echipa românească OneTap Gaming, care se află și în acest an printre cei calificați, a ocupat locul secund la Campionatul Mondial din Israel.

Alte competiții din cadrul festivalului Digital Crusade 2022

Alături de Euro CS:GO, Digital Crusade 2022 aduce în România și cel mai mare turneu de League of Legends (LoL) din sud-estul Europei. Evenimentul se numește Crusaders Crown și a pus față în față cele mai bune echipe de LoL din regiunea noastră.

Competiția și-a desemnat deja echipele finaliste, care se vor duela pentru premiul de 12.000 de dolari în turneul de League of Legends cu cel mai ridicat nivel competițional din istoria României. Cele opt echipe finaliste sunt We Love Gaming Esports și Phantasma (Grecia), Steaua Roșie Belgrad (Serbia), Valiance (Croația), Kaufland Hangry Knights (Germania), alături de Allstars, Nextplease și Nexus KTRL (România).

Digital Crusade 2022 însumează șase zile de eveniment și șase competiții diferite. Pe lângă Campionatul European de CS:GO și Crusaders Crown, vor mai avea loc alte patru competiții: Super Battles (competiție națională de CS:GO), eSports Corporate Championship (campionate de LoL, CS:GO, Dota 2 și FIFA dedicate angajaților gameri din România), Girl Gamer European Championship (campionat de LoL dedicat exclusiv fetelor) și încă un turneu-surpriză, care va fi anunțat în curând. Prize pool-ul total al acestor competiții se ridică la peste 50.000 de dolari.

Sursa: Digital Crusade

Urmărește Go4Games.ro pe Google News