Dota 2 și The International mai așteaptă: Competițiile de eSports de Excel devin mainstream

Autor: Adrian Popa | 10.08.2022
Dota 2 și The International mai așteaptă: Competițiile de eSports de Excel devin mainstream

Când ne gândim la eSports ne vin în minte competiții precum cele de Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends sau Fortnite. Aceste evenimente sunt transmise de obicei live pe internet. Însă din eSports fac parte și competițiile de Excel sau Wikipedia. Surpinzător, oarecum, acestea din urmă au atras atenția marilor organizații media.

Recent, canalul de televiziune ESPN a retransmis competiția Excel All-Star Battle, care a avut loc în luna mai. Mulți analiști au spus că momentul marchează trecerea în mainstream a acestor competiții.

Evenimentul, care a fost organizat de Financial Modeling World Cup, a fost transmis de ESPN în cadrul „The Ocho”, pe 4 august. Evenimentul a acoperit, timp de 24 de ore, mai multe sporturi de nișă, printre care aruncatul securii sau cursele de câini Corgi.

Citește și: Un stat european interzice cuvinte precum „eSports” sau „cloud gaming”

În cadrul Excel All-Star Battle, concurenții au primit, pe parcursul a trei runde, sarcini foarte complicate pe care trebuiau să le finalizeze în 30 de minute. Jumătate dintre participanți au fost eliminați după fiecare rundă. Experții în Excel au creat, în competiție, jocuri: unul de ruletă, unul cu iahturi și un platformer. Pare greu de crezut, dar programul dezvoltat de Microsoft permite acest lucru.

Evenimentul a fost comentat de Bill Jelen (numit și Dl. Excel, autor a 40 de cărți despre aplicație) și Oz Du Soleil, care deține canalul popular Excel On Fire de pe YouTube.

Următoarea mare competiție este FMWC Open. Cei mai buni 128 de utilizatori ai programului vor fi selectați în octombrie, iar finala va avea loc pe 12 noiembrie.

Excel a fost lansat pe Macintosh în 1985 și pe platforma Windows în 1987. Popularitatea programului a cimentat poziția Microsoft ca dezvoltator de top de software. Astăzi, Excel este disponibil pentru platformele Windows, macOS, Android și iOS, fiind o unealtă indispensabilă pentru milioane de persoane și organizații din întreaga lume.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News