Epic League și-a anunțat sezonul cu numărul trei al turneului de Dota2

Autor: Vlad Ionescu | 10.02.2021
Epic League și-a anunțat sezonul cu numărul trei al turneului de Dota2

Al treilea sezon al Ligii Epic a fost anunțat astăzi de organizatorul rus Epic Esports Events, turneul fiind compus dintr-un număr de 16 organizații de Dota2 și are un fond de premiere în valoare de aproximativ 100.000 de dolari, devenind unul dintre cele mai bine plătite turnee ale acestui început de an.

Turneul va avea loc în perioada 2 – 21 martie a acestui an, probabil înainte de primul eveniment LAN confirmat din circuitul Dota Pro 2021, ONE Esports Singapore Major. De asemenea, organizatorii au spus că vor dezvălui echipele invitate la turneu în curând. Având în vedere că turneul se întinde pe trei săptămâni, este probabil să urmeze un format similar sezonului anterior al Ligii Epic, un eveniment online desfășurat în decembrie anul trecut. Datorită perioadei în care acest eveniment se va desfășura, este posibilă participarea celor mai importante echipe europene și din regiunea CSI care s-au calificat pentru turneul Singapore Major.

Repornirea scenei competitive de Dota2

Epic Esports Events este unul dintre primii organizatorii de turnee eSports care au anunțat un eveniment important după repornirea circuitului ce fusese suspendat în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, organizatorii au „liniștit” unele îngrijorări legate de lipsa de evenimente competitive în scena de eSports a titlului Dota2. În timp ce fanii așteaptă cu nerăbdare primul Dota2 Major, Epic League sezonul trei va fi un eveniment binevenit înaintea competiției internaționale din Singapore.

Singapore Major a fost inițial programat să fie turneul final al circuitului Dota Pro 2019-20, dar a fost anulat din cauza pandemiei COVID-19. Acesta este al doilea eveniment PGL care se va desfășura în urma ONE Esports Dota 2 World Pro din decembrie 2019. Toate cele 18 echipe calificate, stabilite după finalizarea primului sezon al ligilor regionale DPC 2020-21, vor fi prezente în Singapore pentru competiții la fața locului. Organizatorii nu au menționat și un public live, deși situația s-ar putea schimba în lunile următoare, în funcție de contextul pandemiei.

Sursa: Liquipedia.net, EsportsInsider.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News