ESL a dezvăluit programul celor mai importante turnee ale anului 2021

Autor: Vlad Ionescu | 25.01.2021
ESL a dezvăluit programul celor mai importante turnee ale anului 2021

ESL și-a anunțat oficial planurile de găzduire a celor mai importante evenimente din scena profesionistă de eSports, pe tot parcursul anului 2021. Compania intenționează să se concentreze asupra organizării de turnee cu audiențe mai mici, în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

În rezumatul detaliat al viitoarelor evenimente, ESL a confirmat că va organiza majoritatea turneelor ESL și DreamHack în formatul unor competiții live, dintr-un studio controlat și sigur. Cât despre spectatori, compania nu exclude revenirea la publicul live, însă accentul va fi pus pe un număr mic de participanți, ce vor urmări meciurile în condiții de siguranță. Pe lângă aceste aspecte, organizatorii au adăugat și următoarele:

În anul 2021 ne dorim să fim mai pragmatici și mai clari în luarea deciziilor noastre. Revenirea așteptată la evenimentele live cu public este programată pentru luna noiembrie, cu toate acestea lucrurile pot varia în funcție de modul în care se schimbă deciziile locale și globale, pe tot parcusul anului. Din cauza situației foarte delicate, vom continua să evaluăm fiecare turneu individual pentru a ne asigura că luam în mod constant deciziile corecte pentru jucători și personalul nostru, mai ales atunci când îi vom primi înapoi pe fani la evenimentele noastre.

Programul competițiilor importante oraganizate de ESL în 2021

Din categoria evenimentelor cu public, ESL intenționează să găzduiască două ESL Majors pentru Dota 2 în acest an. Turneele vor fi separate de circuitul Dota Pro 2021 în curs de desfășurare, pe care ESL și DreamHack le operează în regiunile CSI și Europa. Aceste evenimente, ESL One Summer și ESL One Winter, deși nu au încă date stabilite, vor dispune de fonduri de premiere în valoare de 400.000$.

ESL 2021

Cât despe scena profesionistă de Counter-Strike: Global Offensive, ESL schimbă atât Intel Extreme Masters: Katowice, cât și ESL Pro League 13 în evenimente cu desfășurare online. ESL One Cologne este încă planificat drept un eveniment complet live, deși compania își va reeavalua poziția cu privire la desfășurarea turnelului. Iată programul actual pentru EPT Masters:

  • IEM Katowice 2021: 16 – 28 februarie
  • EPL: Season 13 Malta: 8 martie – 11 aprilie
  • DreamHack Masters Spring 2021: 29 aprilie – 9 mai
  • IEM Summer 2021: 3 – 13 iunie
  • ESL One Cologne 2021: 6 – 28 iulie
  • EPL: Season 14 Malta: 8 septembrie – 10 octombrie
  • IEM Fall 2021: 14 – 20 octombrie
  • IEM Winter 2021: 2 – 12 decembrie

Competițiile din Campionatul ESL pentru StarCraft II, respectiv WarCraft III, vor fi, de asemenea, mutate complet online. Mai multe actualizări despre diferite evenimente din program vor fi prezentate în trimestrul al doilea al acestui an.

Sursa: ESL

Urmărește Go4Games.ro pe Google News