FaZe Clan concediază 40% dintre angajați

Autor: Adrian Popa | 22.05.2023
FaZe Clan concediază 40% dintre angajați
Foto: Profimedia Images

FaZe Clan, una dintre cele mai cunoscute organizații de eSports, a concediat aproximativ 40% dintre angajați.

Restructurările vin într-o perioadă în care industria trece printr-o recesiune. Companiile de investiții și sponsorii mari au ieșit de pe piață sau și-au redus prezența.

FaZe Clan a mai renunțat la 20% dintre angajați în luna februarie. În martie, artistul și antreprenorul Snoop Dogg a rupt legăturile cu gigantul din eSports. El era membru în consiliul director al FaZe.

Înainte de ultima rundă de concedieri, organizația avea aproximativ 200 de angajați.

FaZe Clan, înființată în 2010, a fost listată anul trecut pe bursă. După ce au atins un maxim de 24,69 dolari în august 2022, acțiunile companiei s-au prăbușit. La momentul redactării articolului un titlu valora 0,59 dolari. FaZe riscă să fie delistată de pe bursă.

Anul trecut, organizația a raportat pierderi nete de 53,2 milioane de dolari. FaZe Clan are și probleme de imagine. Aparent, există în interiorul său o cultură toxică. Totodată, unii dintre membrii săi au făcut comentarii homofobe sau misogine.

Speranțe pentru redresare există. Recent, FaZe Clan a anunțat parteneriate cu giganții Nike și Porsche.

Veniturile de pe piața de eSports vor atinge o valoare de 1,62 miliarde de dolari în acest an, potrivit Statista. Anul trecut veniturile consemnate au fost de 1,42 de miliarde de dolari.

FaZe Clan
Sursa: Statista

Sursa: Digiday

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News