Recesiune în eSports: Sticker-ele FaZe Clan, mai valoroase decât acțiunile companiei

Autor: Adrian Popa | 08.05.2023
Recesiune în eSports: Sticker-ele FaZe Clan, mai valoroase decât acțiunile companiei

Unele sticker-e digitale FaZe Clan care sunt distribuite cu ocazia evenimentului BLAST Paris CS:GO Major valorează mai mult decât acțiunile companiei, după cum a observat un utilizator de Twitter. Titlurile organizației de eSports sunt listate pe bursa Nasdaq.

La nouă luni de la debutul pe piața de capital, o acțiune FaZe a ajuns să valoreze 0,50 dolari (la momentul redactării articolului). Declinul a fost unul accelerat și a fost cauzat de problemele financiare ale companiei. Un titlu FaZe Clan a închis prima sa ședință de tranzacționare din 2022 la prețul de 13 dolari.

De altfel toată piața de eSports trece printr-o recesiune, după ce companiile de investiții și sponsorii mari au ieșit de pe piață sau și-au redus prezența.

Potrivit estimărilor, FaZe Clan (simbol: FAZE) va termina primul an pe bursă cu pierderi nete de 53,2 milioane de dolari, în ciuda unor venituri în creștere.

BLAST Paris CS:GO Major este ultimul mare eveniment de eSports dedicat jocului Counter Strike: Global Offensive. Din vară se va face trecerea la Counter-Strike 2.

Valve a creat sticker-e pentru toate echipele și jucătorii care participă la competiție. Acestea pot fi aplicate pe armele din joc. Cel mai popular model cu FaZe (Glitter) se vinde la prețul de aproximativ 1 dolar online.

O altă organizație de eSports ale cărei acțiuni au scăzut foarte mult este Astralis.

Sursa: Dexerto

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News