Gamers Without Borders: cel mai important turneu caritabil de Counter-Strike: Global Offensive

Autor: Vlad Ionescu | 25.06.2021
Gamers Without Borders: cel mai important turneu caritabil de Counter-Strike: Global Offensive

Implicarea jocurilor video în evenimentele caritabile nu este deloc ceva neobișnuit. O dovedește și turneul Gamers Without Borders, care în fiecare ediție reușeșete atât să aducă o sumă importantă către diferite fundații caritabile, cât și să le ofere gamerilor o serie de partide foarte spectaculoase, disputate între cele mai bune organizații.

Ediția de anul acesta are un fond de premiere în valoare de 1.500.000 de dolari, iar toata suma va fi donată către diferite asociații. La turneul participă un număr total de opt organizații, ce își vor disputa meciurile în perioada 22 – 27 iunie. Fiecare echipă va reprezenta o fundație, iar, în funcție de locul obținut, fundația va primi o anumită sumă din partea organizatorilor. Primul loc va dona suma de 600.000 de dolari, în timp ce a doua finalistă va trimite către asocație suma de 300.000 de dolari. Restul banilor se vor împărți între echipele rămase, iar ulterior vor fi donate. După ce două organizații din fiecare grupă vor trece în etapa următoare, cele patru se vor întâlni în semifinale. Apoi, marea finală se va juca de asemenea într-un sistem de 2/3.

Echipele participante sunt ENCE, mousesports, NiP, MIBR, FURIA, BIG, FaZe și Dignitas, iar partidele se vor desfășura în sistemul clasic de BestOf3. Meciurile vor putea fi urmărite pe canalul de Twitch al organizatilor. Ediția de anul trecut a fost câștigată de către NaVi, organizația din CIS reușind să învingă pe mousesports într-un duel foarte interesant ce s-a disputat pe cinci hărți diferite.

Gamers Without Borders reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente caritabile de eSports, fondul de premiere fiind generos. Asociații de caritate precum UNICEF, ITU și Direct Relief au primit donații în urma evenimentului de anul trecut, însă pentru această competiție nu s-a anunțat încă către cine vor merge acești bani.

Sursa: HLTV

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News