Încep calificările pentru turneul major TeamFight Tactics World Finals

Autor: Vlad Ionescu | 08.01.2021
Încep calificările pentru turneul major TeamFight Tactics World Finals

TeamFight Tactics se bucură de o popularitate mare în regiunea Oceania, motiv pentru care producătorii jocului au decis să pună bazele unui eveniment major. Deși League of Legends nu a reușit să devină un joc stabil în acea zonă, se pare că extensia jocului este un adevărat succes în rândul gamerilor.

Organizația Australiană de eSports ORDER a oficializat astăzi un anunț prin care confirmă desfășurarea unui eveniment competitiv al jocului, turneul fiind organizat sub denumirea de Oceanic Teamfight Tactics Fates Regional Series. Cu un nou format competitiv, turneul le va oferi gamerilor șansa de a concura la cel mai înalt nivel al jocului, iar cei mai buni jucători vor obține un loc pentru TFT OCE Regional Finals. Fondul de premiere de 13.500 USD este unul destul de modest, însă acest factor nu a fost unul descurajator pentru echipele participante.

Teamfight Tactics este popular în Oceania

Regiunea Oceania se află pe locul 3 în topul celor mai bine plătite turnee de TFT, conform lolchess.gg. Popularitatea surprinzătoare pe care jocul a câștigat-o în ultimul timp a fost motivul pentru care TeamFight Tactics a reușit să obțină un loc în scena competitivă de eSports. Anul trecut, cei mai buni jucători profesioniști ai regiunii au fost nevoiți să participe pe serverele din America de Nord, sperând ca se vor putea califica în următoarea etapa. Noul format al turneului le va oferi șansa tinerilor jucători să joace la cel mai înalt nivel, chiar din propria regiune. De asemenea, fiecare regiune va avea multiple sesiuni de calficări:

  • Jucătorii se pot califica direct din sesiunea trecută.
  • Jucătorii se pot calfiica din topul TFT săptămânal
  • Jucătorii se pot califica din calificările deschise de tipul brackets.

Aceste evenimente se vor desfășura în cadrul turneului TFT OCE Regional Finals, mai exact în perioada 11-14 martie. Pentru acest turneu, fondul de premiere este în valoare de 6.500 USD, iar echipa câștigătoare se va califica direct și pentru marele eveniment TFT World Finals.

Teamfight Tactics

Sursa: ORDER Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News