Începe League of Legends: Wild Rift Origin Series, primul turneu oficial de eSports pentru Wild Rift, cu premii de 300.000 euro

Autor: Cosmin Aionita | 01.06.2021
Începe League of Legends: Wild Rift Origin Series, primul turneu oficial de eSports pentru Wild Rift, cu premii de 300.000 euro
Foto: Riot Games

League of Legends: Wild Rift a luat cu asalt piața jocurilor pe mobil și oferă acum fanilor care au reușit să se familiarizeze cu jocul oportunitatea de a demonstra că sunt cei mai buni dintre cei mai buni într-o confruntare sub forma turneului League of Legends: Wild Rift Origin Series.

Turneele sunt deschise echipelor din România

Echipe din Europa, CSI, Turcia, Orientul Mijlociu și Africa de Nord se vor înfrunta într-o serie de competiții lunare, de tipul celui mai bun din trei meciuri jucate, cu dublă eliminare, care se vor desfășura în lunile iunie, iulie și august, și vor culmina cu o finală offline în septembrie 2021.

Echipele câștigătoare se vor remarca ca fiind primii campioni ai turneului League of Legends: Wild Rift Origin Series pentru Europa și MENA și vor lua acasă o parte din premiile în valoare totală de 300.000 de euro.

Înscrierile au fost deschise până astăzi, 1 iunie, pentru toate echipele (inclusive cele din România) care au dorit să ia parte la primul turneu lunar de calificare. Echipele eligibile trebuie să aibă cel puțin trei membri care locuiesc în Europa, CSI, Turcia, Orientul Mijlociu sau Africa de Nord, iar toți jucătorii trebuie să aibă vârsta de minimum 17 ani pentru a concura.

Avem și confirmarea înscrierii unei echipe din România: gruparea se numește ALL 5 și este formată din jucătorii Bot Threshh, Laza, Smurfer, Sukuna și ZodiacTwelve.

Prima rundă începe la sfârșitul săptămânii

În fiecare lună, echipele se înscriu într-una dintre cele 8 grupe de calificare. În funcție de clasamentul lunar din cadrul calificărilor, 16 echipe, reprezentând locurile 1 și 2 din fiecare grupă, vor juca în finala acelei luni. Odată ajunse în finala lunii, echipele concurează atât pentru premii, cât și pentru ocazia de a participa la marele turneu offline.

Echipele care acumulează cele mai multe puncte vor fi invitate să participe la marea finală offline. Punctele se cumulează prin participare și plasament favorabil în cadrul turneelor lunare. Cele mai bune echipe din toate grupele, care au ajuns în finala offline, vor concura pentru trofeul League of Legends: Wild Rift Origin Series.

Prima rundă de calificare va avea loc pe 5-6 iunie, urmată de a doua pe 12-13 iunie. Luna se va încheia cu un turneu de calificare decisiv transmis în direct în perioada 21-24 iunie. Detaliile pentru lunile iulie, august și alte etape vor fi confirmate ulterior.

Sursa: Riot Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News