Jucători de CS:GO, acuzați că au încălcat regulile impuse pe timp de război în Ucraina

Autor: Adrian Popa | 29.05.2023
Jucători de CS:GO, acuzați că au încălcat regulile impuse pe timp de război în Ucraina
Foto: Profimedia Images

Șapte jucători ucraineni de CS:GO, care au participat la competiția Counter-Strike BLAST Paris Major, au încălcat regulile impuse pe timp de război de guvernul de la Kiev.

Aceștia nu sunt singurii care au făcut acest lucru. Ministerul Sporturilor din Ucraina a publicat o listă cu 236 de sportivi care au încălcat legea.

După izbucnirea războiului, Ucraina le-a interzis persoanelor de sex masculin cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să părăsească țara. Au fost exceptați doar sportivii profesioniști, însă aceștia trebuie să se întoarcă în țară imediat după terminarea competițiilor la care participă.

Cei șapte jucători de CS:GO sunt: Viktor „sdy” Orudzhev, Volodymyr „Woro2k” Veletnjuk, Serghij „DemQQ” Demchenko, Arsenyj „cptkurtka023” Derevynskyj, Denys „amster” Ljashenko, Aleksei „alex666” Yarmoshchuk și„Mykhajlo „OWNER” Lymar. Pe listă se află și Dmytro Vovk, CEO-ul Monte, o organizație de eSports.

Citește și: FaZe Clan concediază 40% dintre angajați

Monte a fost una dintre surprizele competiției, reușind să ajungă în sferturile de finală. Organizația și-a cerut scuze de la Ministerul Sporturilor pe Telegram. Ei aveau permisiunea să stea la Paris până pe 16 aprilie, în faza de calificări, dar au decis să rămână până pe 21 mai, când s-a terminat competiția.

„Am glorificat Ucraina și am ajuns în sferturile de finală ale celei mai mari competiții”, a transmis organizația.

Alți jucători ucraineni de CS:GO au călătorit direct în Polonia pentru o altă competiție.

Blast Paris Major a fost câștigat de Team Vitality.

Nu știm care este pedeapsa pentru cei care încalcă regulile. S-ar putea ca pentru ei să fie mai dificil să primească permisiunea pentru a ieși din nou din țară. Monte urmează să participe la evenimentul ESL Pro League Season 18 din Malta, care începe pe 30 august.

Sursa: Dot Esports

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News