NaVi a câștigat primul turneu BLAST Premier Global Final

Autor: Vlad Ionescu | 26.01.2021
NaVi a câștigat primul turneu BLAST Premier Global Final

Deși anul este abia la început și evenimentele de eSports sunt destul de reduse, scena profesionistă de Counter-Strike a început cum nu se putea mai bine, oferindu-le utilizatorilor un turneu compus din cele mai bune opt organizații din întreaga lume. Timp de cinci zile, echipe și-au disputat meciurile într-un sistem clasic de BestOf3, scopul fiind comun pentru toate organizațiile: marele premiu de 600.000$. După o serie de meciuri foarte echilibrate și spectaculoase, NaVi (Natus Vincere) a reușit să obțină titlul de campioana, plecând acasă cu suma de 600.000$, cât și cu o mulțime de puncte adăugate la clasamentul modial. Pe locul al doilea s-a clasat Astralis (200.000$), urmată de Team Vitality (80.000$) și Team Liquid (50.000$). Clasate pe locurile 5 și 6, G2 și Evil Geniuses au fost recompensate cu sumele de 20.000$, în timp ce ultimele două locuri au primit câte 15.000$ fiecare.

Deși favoritele turneului erau organizațiile Astralis și Team Vitality, clasate pe prime două poziții în topul HLTV, echipa Natus Vincere a reușit să producă o „surpriză” foarte placută și să învingă ambele formații, obținând astfel titlul de campioană. În ziua a doua a turneului, NaVi a fost învinsă de Team Liquid, trimițând-o astfel în grupele pierzătorilor, de unde echipa a fost nevoită să o învingă pe compLexity și G2 înainte de a se răzbuna pe Team Liquid. Deși al doilea meci s-a terminat cu scorul de 2-0 în favoarea NaVi, a fost o partidă incredibil de echilibrată și de spectaculoasă, ambele echipe demostrând o forță ofensivă incredibilă.

Audiențe record

Turneul a fost foarte emblematic, reamintindu-le gamerilor motivul pentru care Counter-Strike rămâne unul dintre cele mai apreciate jocuri în scena competitivă a jocurilor electronice: de la echipe ce au reușit să câștige constant runde în ECO și până la ACE-uri reușite de cei mai talentați jucători, utilizatorii au avut parte de unul dintre cele mai frumoase evenimente de CS:GO.

Penultimul adversar al celor de la NaVi a fost Team Vitality, iar pe lângă faptul ca a fost un meci superb, partida a reușit să devină și cel mai urmărit meci de CS:GO din această epocă a turneelor strict online, cu 687.691 de spectatatori. Ulterior, cifrele actuale ale meciului transmis pe YouTube și Twitch au ajuns la 2.6400.000, respectiv 4.206.000 de vizualizări. Partida s-a terminat cu victoria organizației NaVi, reușind să câștige prima două hărți, scorul final fiind de 2 la 1. Marea finală, disputată împotriva celor de la Astralis, cea mai bună echipă de Counter-Strike din lume, a fost câștigată cu scorul de 2 la 0, stabilind astfel câștigătoarea primului turneu major de eSports al anului.

Sursa: HLTV

Urmărește Go4Games.ro pe Google News