Noua echipă a celor de la Cloud9 câștigă primul meci și o elimină pe NIP din BLAST Premier: Fall 2020

Autor: Vlad Ionescu | 30.11.2020
Noua echipă a celor de la Cloud9 câștigă primul meci și o elimină pe NIP din BLAST Premier: Fall 2020

Una dintre cele mai interesante competiții eSports din scena profesionistă de Counter Strike: Global Offensive se desfășoară în această perioadă, iar pe lista echipelor participante se află o mulțime de organizații renumite și apreciate din scena de eSports, inclusiv Cloud9.

Turneul s-a desfășurat în perioada 24 – 29 noiembrie, fondul de premiere fiind de 90.000 USD. Printre favoritele la câștigarea trofeului se află echipe precum FaZe Clan, Team Liquid, Virtus.Pro, însă toate organizațiile pleacă cu o șansă egală. Toate meciurile sunt fi decise în baza sistemul de cea mai bună echipă din trei hărți, în timp ce marea finală este compusă din cinci hărți diferite. Cele mai bune două organizații din Europa, respectiv America, vor avansa în următoarea faza a competiției, participând astfel la turneul final: BLAST Premier: Final.

Prima victorie a organizației Cloud9 cu noua echipă de CS

După ce una dintre cele mai renumite și apreciate echipe de eSports a revenit și în scena de eSports, Cloud9 a reușit și prima victorie importantă. În cadrul turneului BLAST Premier: Fall, echipa a învins-o pe Ninjas in Pyjamas cu scorul de 2 la 0 (16-12, 14-16). Ambele meciuri au fost foarte echilibrate și spectaculoase, Cloud9 reușind la final să fie echipa ce obține numărul de 16 runde câștigate. După acest eșec, organizația NIP a fost eliminată din turneu, deși la începutul meciului cotele ar fi indicat mai degrabă spre o victorie a celor de la Ninjas In Pyjamas.

Pentru Cloud9 urmează un meci dificil, împotriva organizației compLexity Gaming. Echipele au un istoric bogat împreună, dominat însă de Cloud9. Din cele 30 de meciuri directe pe care le-au disputat, Cloud9 a reușit să obțină 24 de victorii, în timp ce compLexity au plecat învingători de doar 6 ori. Totuși, aceste cifre nu reprezintă nimic la momentul actual, compLexity fiind echipa mult mai superioară și experiementată în această perioadă. Aceștia se află pe locul 11 în lume, cu o rată de victorii de 44%, dintr-un total de 578 de meciuri disputate, în timp ce adversarii se clasează pe locul 40 în lume, cu o rată a victoriilor de 59%, dintr-un total de 854 de meciuri disputate.

Lineup:

Cloud9 -> ALEX, es3tag, floppy, woxic

compLexity Gaming -> Rush, blameF, jks, k0nfig, poizon

Sursa: Liquipedia.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News