Pedeapsă drastică aplicată organizației SolaFide pentru că nu și-a plătit jucătorii

Autor: Vlad Ionescu | 27.04.2021
Pedeapsă drastică aplicată organizației SolaFide pentru că nu și-a plătit jucătorii

Deși scena de eSports își propune să fie pe cât de dinamică, pe atât de distractivă, se pare că nici de aici nu lipsesc certurile și scandalurile regăsite și în sporturile tradiționale. Cel mai recent astfel de caz din industria sporturilor electronice implică organizația SolaFide, care nu și-a plătit jucătorii din divizia de League of Legends, încalcând astfel clauzele contractuale.

După ce știrea a ajuns în presa internațională, organizatorii de la Riot Games s-au decis să intervină, în încercarea de a menține turneele cât mai corecte, atât pentru echipe, cât și pentru membrii acestora. Astfel, după ce organizația SolaFide nu a reușit să își plătească jucătorii profesioniști din divizia de League of Legends, Riot Games a interzis echipei de a participa la orice fel de turneu organizat sau sponsorizat de studio, pentru o perioadă de trei ani de zile.

Patronul se lăuda pe Twitter cu salariile oferite!

Deși echipa de League of Legends din cadrul organizației a fost formată în urmă cu doar trei luni de zile, membrii acesteia au părăsit-o la scurt timp după înființare. La acel moment nu fusese furnizat niciun motiv oficial pentru despărțire, însă zvonurile sugerau încă de pe atunci faptul că jucătorilor nu li se plătiseră salarile mari promise. La început, patronul organizației s-ar fi lăudat pe contul de Twitter în legătură cu cât plătea jucătorii, disprețuind alte echipe de amatori. Totuși, se pare că acesta nu a reușit să își respecte termenii contractuali, fiind “banat” (interzis) în competițiile celor de la Riot Games.

Printr-o postare realizată pe site-ul lolesports, Riot Games a argumentat motivele ce au dus la interzicerea echipei pe o perioadă atât de lungă. Un aspect important menționat de dezvoltatori este acela că, în cazul în care SolaFide își va schimba proprietarul, echipa ar putea continua să participe în Liga profesionistă.

Organizația SolaFide nu a plătit salariile pentru membrii diviziei sale de League of Legends, dar nici pentru antrenori și personalul de conducere. De asemenea, patronul nu și-a îndeplinit obligațiile față de membrii echipei în ceea ce privește plata și a reținut premiile în bani obținute de către jucători. Astfel, în urma acestei decizii, SolaFide va înceta orice operațiune și participare în Liga profesionistă.

Sursa: DotEsports.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News