PlayStation a achiziționat turneul EVO

Autor: Vlad Ionescu | 19.03.2021
PlayStation a achiziționat turneul EVO

Sony Interactive Entertainment, compania din spatele consolelor PlayStation, a achiziționat turneul Evolution Championship Series (EVO), anunțând cu această ocazie și ediția din 2021, ce avea loc online în perioadele 6-8 august și 13-15 august.

Această achiziție a fost realizată de către de SIE alături de RTS, un nou business născut în sectorul de eSports al Endeavour Group Holdings, o afacere axată pe divertisment, ce deține Ultimate Fighting Championship (UFC) și alte câteva mărci importante.

Conform Sony, cofondatorii companiei Evo, Tom și Tony Cannon, vor rămâne implicați în acest proiect și vor contribui la dezvoltarea companiei. Această veste vine după ce Evo 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19, dar și în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală și pedofilie aduse fostului președinte Joey Cuellar, în luna iunie anul trecut. Potrivit companiei, recâștigarea publicului pentru turneu a necesitat asocierea cu partener experientat și respectat în această industrie.

Sony a dezvăluit și EVO 2021 Online

EVO 2021 Online va avea loc în perioadele 6-8 și 13-15 august 2021. Turneul va cuprinde titluri precum Tekken 7, Street Fighter V: Champion Edition, Mortal Kombat 11 Ultimate și Guilty Gear Strive. Mortal Kombat 11 Ultimate nu va fi disponibil în Asia, ci va fi deschis numai jucătorilor din America de Nord, Europa și America de Sud. Evenimentul din acest an se va desfășura în exclusivitate online, iar înscrierile vor fi gratuite.

Steven Roberts, vicepreședinte al diviziei eSports & Competitive Gaming în cadrul Sony Interactive Entertainment, a declarat următoarele:

Jocurile cu lupte (fighting games) înseamnă mult pentru o companie precum PlayStation și pentru comunitatea noastră și am fost încântați să colaborăm cu Evo de-a lungul anilor. Această achiziție marchează o nouă colaborare atât cu fondatorii Evo, Tom și Tony Cannon, cât și cu comunitatea lor pasionată de fighting games.

În urma tranzacției, Nintendo a lansat o declarație oficială cu privire la implicarea sa potențială în viitoarele competiții Evo. Purtătorii de cuvânt ai companiei au specificat faptul că vor colabora în continuare cu Evo, pe măsură ce vor planifica viitoarele turnee de Super Smash Bros.

Sursa: Venture Beat, Business Wire

Urmărește Go4Games.ro pe Google News