Prima medalie pentru România la Campionatul Mondial de eSports

Autor: Cosmin Aionita | 01.09.2023
Prima medalie pentru România la Campionatul Mondial de eSports
Foto: Digital Throne

România a obținut prima medalie la Campionatul Mondial de eSports de la Iași, cea de bronz la PUBG Mobile, după trei zile de meciuri intense pe Erangel, Miramar și Sanhok, arenele de bătălie preferate ale profesioniștilor acestui titlu mobil.

Chiar dacă tricolorii și-au intrat greu în ritmul care i-a făcut să fie considerați unii dintre favoriții turneului, aflându-se doar pe poziția a 5-a în clasamentul general după prima zi, în celelalte două zile au jucat la un nivel extraordinar.

Jucătorii organizației Nexus Gaming, “DORIN”, “OCTAVIAN”, “Exo” și “Kapahala”, au intrat în ultima partidă, cea cu numărul 18, de pe locul 3 în clasament și, deși a părut că putem chiar să depășim Turcia și să luăm argintul, în spatele alor noștri se aflau la scurtă distanță Maroc și Argentina, pregătite oricând să fure ultimul loc de pe podium.

Finala s-a terminat cu bine, însă, iar echipele care au intrat în ultimul meci, fiind în top 3, și-au păstrat pozițiile: Kârgâzstan pe locul 1, Turcia a obținut locul 2, iar România a terminat pe locul 3.

Recapitulând performanțele zilelor anterioare, la trei dintre cele șapte discipline suntem calificați în fazele eliminatorii care încep vineri, CS:GO, eFootball și Tekken 7, iar la trei dintre eSport-uri reprezentanții noștri au fost eliminați din faza grupelor: Dota 2, CS:GO Female și Mobile Legends Bang Bang.

Campionatul Mondial de eSports România
Foto: Digital Throne

Sursa: Digital Throne

Urmărește Go4Games.ro pe Google News