Ce au oferit primele două zile ale turneului BLAST Premier Global Final 2020

Autor: Vlad Ionescu | 21.01.2021
Ce au oferit primele două zile ale turneului BLAST Premier Global Final 2020

După o pauză competitivă de mai bine de o lună de zile, scena eSports de Counter-Strike Global Offensive a revenit, oferind spectatorilor o mulțime de partide spectaculoase și echilibrate. Deși anul a început cu mini-turneul Vulkan Fight Series, inaugurarea oficială a noului sezon de CS GO a fost realizată odată cu startul evenimentul BLAST Premier Global Final 2020.

În perioada 19-24 ianuarie, opt dintre cele mai bune organizații din întreaga lume se luptă pentru marele premiu în valoare de 1 milion de dolari, turneul devenind astfel una dintre cele mai apreciate competiții de eSports din întreaga industrie a jocurilor electronice. Echipe de top precum Astralis, Evil Geniuses, G2, Furia, Team Vitality, compLexity, NaVi și Liquid își vor disputa meciurile într-un sistem de #bo3 (cea mai bună echipă din trei hărți). În plus, pe lângă marele premiu, organizația câștigătoare va primi și o mulțime de puncte adăugate la clasamentul general HLTV. Toate meciurile se pot viziona pe canalul de YouTube al organizatorilor.

Ce meciuri s-au desfășurat până acum

Turneul a fost înaugurat odată cu disputarea meciului dintre Astralis VS Evil Geniuses, partidă câștigată de echipa gazdă cu scorul de 2 la 1. Clasată pe locul 1 mondial, Astralis deține supremația în scena competitivă de eSports, fiind cea mai eficientă și puternică organizație în acest moment. Deși primul meci a fost câștigat de Evil Geniuses (14-16), Astralis a reușit să întoarcă scorul și să câștige partida (16-8), respectiv (16-6). Al doilea meci al turneului a fost disputat între G2 Esports VS Furia Esports, două organizații foarte echilibrate și spectaculoase din punct de vedere ofensiv. După trei hărți foarte intense, echipa gazdă a reușit să se impună și să câștige cu scorul de 2 la 1 (16-12, 14-16, 16-10).

Ziua de ieri a fost de asemenea una foarte spectaculoasă pentru scena de eSports, șase dintre cele mai puternice organizații de Counter-Strike disputându-și meciurile în sistemul clasic de BestOf3. Team Vitality a reușit să treacă fără probleme de adversarii de la compLexity cu scorul de 2 la 0 (16-9, 16-8), în timp ce Team Liquid a realizat surpriza serii, invingând-o pe NaVi cu scorul de 2 la 0 (16-6,16-14). Seara a fost încheiată cu partida disputat între Evil Geniuses VS FURIA Esports, meciul fiind câștigat de către echipa gazdă cu scorul de 2 la 1 (9-16, 16-14, 16-6).

Ce confruntări vedem azi

Pentru astăzi, turneul BLAST Premier Global Final 2020 ne oferă trei meciuri de calitate: începând cu ora 14:30, compLexity se va întalni cu NaVi, ambele organizații cautându-și prima victorie în acest turneu. Un duel foarte interesant este între Astralis VS G2 Esports, care de la orele 17:30 își vor disputa lupta într-un sistem de trei mape diferite. Ultimul duel al serii, de la ora 20:30, este cel între Team Vitality vs Team Liquid, două organizații ce au început turneul cu victorii importante.

Sursa: Liquipedia.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News