Programul și desfășurarea unuia dintre cele mai mari turnee de Counter-Strike: BLAST Premier Global Final

Autor: Vlad Ionescu | 14.01.2021
Programul și desfășurarea unuia dintre cele mai mari turnee de Counter-Strike: BLAST Premier Global Final

După ce toate echipele importante din scena profesionistă de Counter-Strike și-au disputat meciurile, cele mai puternice organizații au ajuns în ultima etapă a competiției – BLAST Premier Global Final -, cu un scop comun: câștigarea marelui premiu de 600.000 USD. Totuși, aceasta nu este singura recompensă, echipa de pe locul 1 primind, de asemenea, și o mulțime de puncte în clasamentul mondial de eSports.

BLAST a dezvăluit și prima runda de meciuri, disputate în primul circuit major al noului an. Opt echipe își vor disputa meciurile într-un sistem de eliminări duble, printr-un număr de trei meciuri în fiecare partidă (BestOf3). Inaugurarea turneului va fi realizată pe 19 ianuarie, odată cu meciul disputat între Astralis și Evil Geniuses, două dintre cele mai experimentate și apreciate organizații de CS:GO. Tot în aceeași zi, echipele G2 Esports și FURIA Esports se vor duela într-un sistem de BO3.

Fondul de premiere al turneului este în valoare de 1 milion de dolari!

Miercuri, 20 ianuarie, BLAST Premier ne oferă un meci foarte echilibrat și ofensiv, acolo unde câștigătorii turneului BLAST Fall Finals, Team Vitality, se vor întâlni cu finaliștii de la BLAST Spring Finals, Complexity. Echipa gazda a reușit să termine sezonul trecut excelent, cucerind două trofee importante de eSports: BLAST și IEM Beijing. Cât despre echipa oaspete, deși organizația nu a avut un parcurs excelent, Complexity a reușit să obțină cele mai importante victorii chiar în ediția trecută a turneului.

Ultimul meci din prima etapă a competiției va începe cu un debut pentru FalleN, noul jucător al organizației Team Liquid, echipa care o va întalni pe NaVi. Acțiunea de pe 20 ianuarie se va termina cu primele meciuri din lower-bracket, acolo unde jumătate dintre echipele de mai sus vor fi eliminate din competiție.

Meciurile din lower, respectiv upper bracket, se vor disputa în perioada 21-23 ianuarie, în timp ce ultimele două faze ale competiției se vor disputa în ziua următoare. Fondul de premiere este în valoare de 1 milion USD, câștigătoarea turneului plecând acasă cu suma de 600.000 USB în timp ce restul sumei va fi împărțită, în funcție de clasament, echipelor participante. Următorul sezonul de BLAST Spring 2021 va începe pe 4 februarie.

Sursa: BLAST Premier Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News