Riot Games și NODWIN Gaming pun bazele unui nou turneu de Valorant

Autor: Vlad Ionescu | 01.06.2021
Riot Games și NODWIN Gaming pun bazele unui nou turneu de Valorant

Valorant este unul dintre titlurile despre care putem spune că a reușit să se impună în lumea eSports a gaming-ului, jocul fiind foarte apreciat în scena competitivă a sporturilor electronice. Deși este unul dintre cele mai recente titluri lansate, Valorant a reușit să le ofere atât echipelor profesioniste, cât și spectatorilor, o mulțime de turnee disputate la cel mai înalt nivel.

Pentru a aduce cât mai multe echipe, din diferite regiuni ale lumii, la turneul Champions Tour 2021, Riot Games și-a anunțat parteneriatul cu compania de sporturi din Asia de Sud NODWIN Gaming, pentru a organiza sesiuni de calificări pentru echipele din India și Asia de Sud. Astfel, turneul va fi unul de calificare pentru evenimentul APAC Last Chance, ca parte a turneului Major Champions Tour 2021.

La Valorant Conquerors, organizațiile își vor disputa partidele într-o serie de calificări subregionale, duelându-se pentru un fond de premiere de 33.000 de dolari. Totuși, principalul obiectiv al echipelor este calificarea la Major, cu banii în plan secundar. Turneul vine oarecum după solicitările gamerilor din acea regiune, care au cerut o cale de acces către circuitul global de eSports a titlului.

Fiecare eveniment de calificare va avea un număr stabilit de slot-uri, care vor fi urmate de meciurile de calificare. Echipele care au reușit calificarea vor avansa în grupa de playoff-uri, iar mai apoi se va disputa marea finală. Câștigătorul va ajunge în APAC Last Chance, unde se va confrunta cu echipe din Asia de Sud-est, Coreea de Sud și Japonia. Apoi, câștigătorul calificării va avansa în Valorant Champions Tour.

Cele 6 regiuni participante la turneu

  1. India
  2. Pakistan și Afghanistan
  3. Sri Lanka și Maldive
  4. Bangladesh
  5. Nepal și Bhutan
  6. Wildcard

Așadar, campionatul Conquerors le va oferi gamerilor profesioniști în devenire șansa de a juca pe scena internațională a sporturilor electronice, la cel mai înalt nivel. Printr-o postare realizată pe blog, cofondatorul NODWIN Akshat Rathee a menționat următoarele lucruri:

Acest turneu este unul bine meritat pentru toți participanții, luând în considerare comunitatea extrem de mare pe care am creat-o în ultimul an în această regiune. Împreună cu Riot Games dorim să construim o scară care leagă Asia de Sud de restul regiunilor de eSports pentru titlul Valorant.

Sursa: TalkEsport.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News