România se califică în sferturile competiției de CS:GO la Campionatul Mondial de eSports. Pe cine vor întâlni tricolorii în această fază

Autor: Cosmin Aionita | 30.08.2023
România se califică în sferturile competiției de CS:GO la Campionatul Mondial de eSports. Pe cine vor întâlni tricolorii în această fază
Foto: Digital Throne

A treia zi din Campionatul Mondial de eSports s-a desfășurat fost sub semnul jocului Counter-Strike: Global Offensive: în timp ce naționala de fete din România abia a început turneul, băieții au jucat în optimile competiției împotriva Cehiei.

CS:GO masculin

În fața suporterilor români adunați la scena principală amplasată în zona Palas din Iași, echipa masculină de CS:GO a făcut un meci mare. Ai noștri au câștigat prima hartă cu 16-9 și fără niciun fel de emoție, având la un moment dat chiar un avantaj de 13 runde în fața adversarilor. Emoțiile au apărut, însă, în sufletul fanilor odată cu înfrângerea de pe harta 2 pe care chiar ai noștri au ales-o.

Ce a urmat pe Mirage, harta decisivă, poate fi expus cu lejeritate într-un muzeu al eSport-ului românesc. Tricolorii au condus cu 10-5 și cu 11-7, dar cehii păreau să revină ușor-ușor în partidă și au egalat la 11, moment în care “XELLOW” a reușit să ne aducă două runde cruciale printr-un 1 vs 1 și un 1 vs 3!

România a închis partida cu 16-13 și trecem astfel în sferturile turneului, acolo unde vom întâlni Suedia vineri de la ora 16:30, tot pe Main Stage.

CS:GO feminin

La CS:GO feminin, acolo unde meciurile au fost jucate la Sala Polivalentă din Iași cu ușile închise, situația nu a stat la fel de roz. „Ana”, cea mai bună jucătoare din lume, alături de colegele sale „Icy”, „meli”, „ratons“ și „Emmy”, au pierdut meciul de debut în mod dramatic împotriva Australiei. La scorul de 1-1 la hărți, cele două echipe au fost greu de separat pe harta decisivă care a avut nevoie de multiple prelungiri. Din păcate, tricolorele nu au reușit să se folosească de cele două “runde de meci” pe care le-au avut și au pierdut cu 22-25.

Meciul, care a durat mai bine de 4 ore, era doar începutul unui maraton pentru selecționata României: au mai urmat și partidele împotriva Poloniei și Argentinei. Chiar dacă am învins Polonia într-un meci care, de asemenea, a avut nevoie de hartă decisivă, oboseala și-a spus cuvântul în tabăra noastră împotriva sud-americanelor și tricolorele s-au văzut învinse cu 0-2.

Cu palmaresul de o victorie și două înfrângeri după prima zi, româncele au șanse minime de calificare. Avem nevoie nu numai să câștigăm meciul împotriva Egiptului, dar și de rezultate favorabile în alte două partide pentru a intra în calculele pentru semifinale.

PUBG Mobile și Mobile Legends

De asemenea, încep competițiile de PUBG Mobile și Mobile Legends Bang Bang și, de asemenea, continuă competiția de Dota 2 acolo unde ultimele șase naționale rămase în concurs sunt Myanmar, Iordania, Mongolia, Kirghizstan, SUA și Indonesia.

La PUBG, reprezentații României, “DORIN”, “OCTAVIAN”, “Exo” și “Kapahala”, au început drumul către medalii, în timp ce naționala de Mobile Legends joacă împotriva Senegal și împotriva selecționatelor din Brazilia și din Arabia Saudită.

Sursa: Digital Throne

Urmărește Go4Games.ro pe Google News