Sezonul 3 din Flashpoint va califica cele mai bune echipe la CS:GO Major

Autor: Vlad Ionescu | 12.04.2021
Sezonul 3 din Flashpoint va califica cele mai bune echipe la CS:GO Major

Turneul Flashpoint va reveni în scena sporturilor electronice pe 10 mai 2021, organizatorii anunțând primul eveniment de clasament major reginal (RMR) din 2021 în Europa. Turneul va fi compus dintr-un număr de 16 echipe participante, care vor concura într-un sistem bracket double-elimination către RMR, care va fi utilizat pentru a stabili echipele participante la Major-ul din toamna acestui an.

Flashpoint este o ligă deținută de echipe, dar jumătate dintre organizațiile fondatoare (Cloud9, c0ntact, Team Envy și Gen.G) nu concurează în prezent în scena de CS:GO. Operațiunile și invitațiile la turnee sunt efectuate de FACEIT pentru a se asigura că nu există conflicte de interese cu privire la echipele partenere, iar atât Dignitas, cât și MAD Lions, care sunt membri ai Flashpoint, au fost informați că nu vor primi invitații directe. Partidele vor fi jucate online și producția va fi asigurată de studiourile FACEIT din Los Angeles. Calificările deschise și închise vor dura tot restul lunii aprilie, iar evenimentul principal începe pe 10 mai.

Unspreze locuri vor fi disponibile pentru echipele de top din clasamentul RMR, conform Valve. Restul de cinci de locuri vor fi determinate de un sistem de calificare ce se va disputa între echipele profesioniste de CS:GO. Flashpoint va fi primul dintre cele trei evenimente de tipul RMR, stabilind astfel organizațiile participante la turneul PGL din Stockholm, în perioada 23 octombrie – 7 noiembrie 2021.

Turneul va fi compus dintr-un număr de 16 organizații de top!

Toate cele 11 echipe care au câștigat puncte RMR în 2020 au primit invitații la Flashpoint 3. Astfel, Team Vitality, Ninjas in Pyjamas, Heroic, BIG, Astralis, Fnatic, G2 Esports, FunPlus Phoenix, OG, FaZe Clan și North sunt deja calificate în prima etapă a turneului.

Celelalte cinci echipe vor fi stabilite printr-un sistem de calificări închis. Astfel, calificările se vor desfășura în patru etape diferite:

  • Qualifier #1: 13-15 aprilie
  • Qualifier #2: 17-18 aprilie
  • Qualifier #3: 20-22 aprilie
  • Qualifier #4: 24-25 aprilie

Comparativ cu edițiile trecute, turneul trece printr-o schimbare semnificativă, reprezentată de numărul mai mic de echipe calificate. „Suntem încântați să lucrăm cu Valve, ca eveniment RMR, și să contribuim la turneul Stockholm Major”, a declarat într-un comunicat Christopher “MonteCristo” Mykles, vicepreședinte al B Site împuternicit din partea Flashpoint.

Sursa: HLTV

Urmărește Go4Games.ro pe Google News