Organizația Cloud9 își închide temporar divizia de Counter-Strike Global Offensive

Autor: Vlad Ionescu | 29.03.2021
Organizația Cloud9 își închide temporar divizia de Counter-Strike Global Offensive

Deși Cloud9 este una dintre cele mai experimentate și apreciate echipe din scena de Counter-Strike, se pare că organizația a decis să-și retragă, cel puțin pentru moment, divizia de CSGO. Cloud9 a fost nemulțumită de rezultatule pe care echipa le-a obținut în ultima vreme, iar CEO-ul Jack Etienne a confirmat faptul că organizația parăsește temporar scena de Counter Strike. De asemenea, fondatorul a menționat că și pandemia de COVID-19 a influențat această decizie.

C9 s-a întors în scena CS:GO în septembrie odată cu achiziționarea fostului jucător Henry Greer în calitate de director general și a antrenorului Aleksandar „kassad” Trifunovic. În următoarele câteva luni, C9 a achiziționat și o listă importantă de jucători: Alex McMeekin (de la Vitality), William „mezii” Merriman (de la GamerLegion), Ricky „floppy” Kemery, Patrick „es3tag” Hansen (de la Astralis) și Ozgur „woxic” Eker. Totuși, la doar câteva luni distanță, atât Kassad, cât și Woxic au părăsit organizația. În acea perioadă, Cloud9 a reușit să devină prima organizație de eSports care publică lista de salarii și cheltuieri cu fiecare jucător în parte.

Cât a cheltuit organizația pe transferuri și salarii

• ALEX: 250.000$ taxă de cumpărare, 38.900$ / lună.
• Mezii: 83.000$ taxă de cumpărare, 11.800$ / lună.
• w0xic: 296.000$ taxă de cumpărare, 29.600$ / lună.
• Floppy: gratuit, 12.000$ / lună.
• es3tag: 500.000$ taxă de cumpărare, 44.400$ / lună.

După acest anunț, care nu a venit deloc ca o veste bună pentru fanii organizației, Cloud9 a confirmat că se va concentra exclusiv pe jocul Valorant. Echipa de Counter-Strike se afla, până la momentul retragerii, pe locul 25 în lume, înregistrând o rată a victoriilor de 38.9% în ultimele trei luni de eSports. Cloud9 a fost eliminată din grupa D a turneului ESL Pro League, acolo unde s-a clasat pe poziția a 5-a. Victoriile obținute împotriva celor de la Team One (2-1) și FURIA Esports (2-0) se pare că nu au fost suficiente pentru a se califica în următoarea etapa a competiției, iar meciurile pierdute cu NaVi, Gambit și MIBR au eliminat-o foarte rapid pe Cloud9 din turneu.

Sursa: HLTV

Urmărește Go4Games.ro pe Google News