Turneul LCS Summer Split se va desfășura fără spectatori

Autor: Vlad Ionescu | 28.04.2021
Turneul LCS Summer Split se va desfășura fără spectatori

Pandemia de COVID-19 încă reușește să schimbe planurilor organizatorilor de evenimente eSports, responsabilii pentru turneul LCS Summer Split anunțând desfășurarea într-un regim fără spectatori a ediției de anul acesta. Confirmarea a sosit printr-o postare realizată pe Twitter de către Riot Games, compania din spatele unor jocuri precum League of Legends sau Valorant anunțând fanii ca nu este posibilă participarea live la eveniment.

Situația creată de COVID-19 în America de Nord, și nu numai, pare departe de a se fi terminat, iar Riot Games nu vrea să pună în pericol viața participanților și a spectatorilor. Compania a dezvăluit, într-o prezentare pentru LCS, faptul că există planul de a introduce în cadrul turneului analiști și echipe care să iși dispute partidele din studio, însă publicul live nu se află pe lista de priorități. Liga și-a suspendat activitatea anul trecut în martie, însă sezonul a continuat în cele din urmă printr-un sistem online, toate echipele concurând din propriile sedii sau case.

Sezonul LCS live s-a intors în scena de eSports la începutului acestei luni, în cadrul finalei Mid-Season Showdown. Acolo, Cloud9 s-a duelat cu organizația Team Liquid, însă fără nici un spectator prezent. Toți membrii echipelor și analiștii erau nevoiți să urmeze reguli stricte la sosirea în locație, organizatorii asigurându-se astfel că toată lumea este în siguranță înainte de începerea jocului. Pentru începutului sezonului LCS Summer Split 2021, meciurile se vor disputa, cel mai probabil, de la distanță.

Programul competiției LCS pentru 2021

  • LCS Lock In (15-31 ianuarie)
  • Spring Split Regular Season (5-14 martie)
  • Mid-Season Showdown (20 martie – 11 aprilie)
  • Summer Split Regular Season (4 iunie – 1 august)
  • LCS Championship (7 – 29 august)

Pentru ediția LCS 2021 Summer, turneul va fi compus dintr-un număr total de 10 organizații participante, care își vor disputa partidele într-un sistem de tip Triple Round Robin. De asemenea, toate meciurile vor fi Best Of 1, iar cele mai bune opt echipe se vor califica pentru etapa din Championship.

Sursa: DotEsports.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News