Un gamer, pilot de eSports, a devenit pilot în Formula 2

Autor: Adrian Popa | 13.01.2022
Un gamer, pilot de eSports, a devenit pilot în Formula 2
Foto: Formula 2

Cem Bolukbasi, gamer profesionist, pilot din competiția F1 Esports Series, va pilota în viața reală un monopost în cadrul Formula 2.

Tânărul va face parte din echipa Charouz Racing System din Cehia. Acedsta este primul transfer de acest fel petrecut vreodată.

„Nu am avut prea mult timp să mă gândesc la asta. (…) A fost un mare vis care s-a întâmplat în realitate, așa că este dificil să exprim în cuvinte ceea ce simt, dar este extraordinar și sunt foarte fericit”, a declarat tânărul în vârstă de 23 de ani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charouz Racing System (@charouzracing)

Bolukbasi a început să participe la competiții de motocross încă de la vârsta de 5 ani. El a debutat în eSports în 2014, în G2 Esports FA Racing, apoi în Formula 1 eSports Series. În 2020, turcul a câștigat ediția inaugurală a Formula Renault Esport Series.

Cem Bolukbasi a revenit în competițiile din viața reală în 2019, în GT4 European Series. În primele trei luni din 2021, pilotul a concurat în F3 Asian Championship. În Formula 2, Bolukbasi a ajuns la sfârșitul anului trecut, când a testat primele mașini.

Tânărul este susținut de mai multe companii din Turcia, dar și de Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), federația automobilistică turcă.

Ultimul șofer turc care a concurat în Formula 2 a fost Jason Tahincioglu, în 2006 și 2007. Pe atunci competiția se numea GP2 Series.

Sursa: ESPN

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Hailie Deegan, pilot NASCAR, și-a cerut scuze pentru un cuvânt nepotrivit spus în timpul unei curse virtuale

EA și Codemasters au dezvăluit GRID Legends, jocul de curse cu o puternică latură narativă

Urmărește Go4Games.ro pe Google News