EA și Codemasters au dezvăluit GRID Legends, jocul de curse cu o puternică latură narativă

Autor: Cosmin Aionita | 23.07.2021
EA și Codemasters au dezvăluit GRID Legends, jocul de curse cu o puternică latură narativă
Foto: Codemasters / Electronic Arts

În cadrul EA Play Live 2021, Codemasters și Electronic Arts au anunțat GRID Legends, o experiență de curse care îmbină acțiunea sporturilor cu motor și varietatea curselor cu o puternică componentă narativă, transpunând jucătorul în mijlocul acțiunii.

Jocul va dispune și de un creator de curse, care le va permite jucătorilor să opteze pentru autovehicule din clase mixte și să concureze pe toate circuitele, inclusiv în noile locații precum Londra sau Moscova.

Poveste, secvențe cinematice și actori reali

Competiția GRID World Series revine, iar jucătorii vor fi protagoniștii unui documentar care captează fiecare moment, atât de pe pistă cât și din afara acesteia. Piloții se vor confrunta cu personalități acerbe, politici interne ale echipelor și cu infamul Ravenwest Motorsport, care speră să câștige cel de al șaselea Campionat Mondial. Povestea va fi redată prin intermediul secvențelor cinematica live action, cu actori reali, precum Ncuti Gatwa, cunoscut din serialul Sex Education (Netflix).

AI-ul unic de personalitate a piloților promite să creioneaze curse neprevăzute, autovehiculele întrecându-se pentru un loc pe podium. Jucătorii vor putea concura pe mai mult de 130 de circuite, inclusiv pe piste inspirate din viața reală, precum Brands Hatch sau Indianapolis, dar și pe circuite emblematice stradale, precum San Francisco sau Paris. Vor fi disponibile peste 100 de autovehicule, de la autoturisme clasice, la mașini de mari dimensiuni, monoposturi sau stadium trucks. Prin adăugarea creatorului de curse, jucătorii vor putea alege autovehiculele preferate pentru circuite, concurând online.

Christ Smith, GRID Game Director în cadrul Codemasters, a declarat:

GRID Legends îmbină toate funcționalitățile apreciate de jucători și adaugă și mai multe noutăți antrenante, precum modul epic narativ. Le oferim jucătorilor mai multă varietate ca oricând, mai multe opțiuni, fie că este vorba despre libertatea de a-și crea cursa perfectă sau despre revenirea modului Drift, atât de cerut de comunitatea GRID. Suntem momentan doar la începutul celei mai noi călătorii GRID și suntem nerăbdători să dezvăluim mai multe detalii în lunile care vor urma.

GRID Legends va fi lansat în cursul anului 2022, în versiuni pentru Xbox Series X|S și PlayStation 5, dar și pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

GRID Legends
Foto: Codemasters / Electronic Arts

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News