Gamer, condamnat la închisoare după ce a devenit un lord al drogurilor pe dark web

Autor: Adrian Popa | 14.05.2021
Gamer, condamnat la închisoare după ce a devenit un lord al drogurilor pe dark web
Foto: Pixabay

Un tânăr gamer care s-a refugiat pe internet, după ce a fost hărțuit în adolescență de colegii de școală, va petrece cel puțin 10 ani după gratii.

Cody Ward, în vârstă de 27 de ani, a devenit un „lord” al drogurilor pe dark web. Acolo, el folosea porecla NSWGreat. „NSW” vine de la New South Wales, statul din Australia în care locuiește Ward.

Dark web este partea mai puţin ascunsă a Deep Web, numit şi Invisible Web sau Deepnet. Se estimează că această reţea este de câteva sute de ori mai mare decât internetul care poate fi accesat (Surface Web), iar acolo se comit multe ilegalităţi, precum atacuri informatice, trafic de droguri şi arme, pornografie infantilă sau proxenetism.

Bărbatul administra afacerea cu droguri din locuința lui din Callala Bay. Ward era gamer împătimit, iar în jocul video Grand Theft Auto juca, de asemenea, rolul unui dealer de droguri.

Și-a schimbat viața după gratii

Tânărul, care suferă de depresie, a fost arestat în 2019, dar și-a aflat pedeapsa abia zilele trecute. Judecătorul l-a condamnat la 14 ani de închisoare cu executare, fără posibilitatea de a fi eliberat în primii 10 ani.

În locuința lui au fost găsite mai multe tipuri de droguri, în cantități mari, printre care cocaină, amfetamină, LSD, dar și pastile de Xanax. Autoritățile au mai descoperit zeci de mii de dolari bani cash, mai multe laptopuri și aparate de numărat banii. Potrivit estimărilor, Ward a vândut droguri în valoare de peste 13 milioane de dolari.

Cody Ward a declarat că a început să consume droguri pentru a combate anxietatea și depresia de care suferea. El a cumpărat substanțele interzise de pe internet. Tânărul a explicat că astfel a ajuns să facă parte dintr-o comunitate pe care altfel nu ar fi avut-o.

„La momentul respectiv nu s-a gândit la implicațiile morale ale faptelor lui”, a declarat judecătorul care l-a condamnat.

În închisoare, Ward a slăbit 25 kg, a renunțat la droguri și a devenit religios.

Sursa: The Guardian

CITEȘTE ȘI:

Paperboy este o bicicleta electrică inspirată de un joc video din anii ’80

Un pedofil a fost arestat după ce i-a dat criptomonede unui copil de 11 ani, pentru a le folosi în jocuri

Urmărește Go4Games.ro pe Google News